[slideshow_deploy id=’45842′]

Het was weer zo’n middag waar de gemiddelde Quick Boys-supporter na kwart over vier vooral Teletekst in de gaten hield. De Katwijkers verspeelden op bezoek bij ASV De Dijk punten (2-2) waardoor de blik direct naar de concurrent Noordwijk ging. Die ploeg boog in de tweede helft een achterstand om naar een overwinning op bezoek bij ONS Sneek (1-2). Volgens Noordwijk-trainer Kees Zethof was die zege terecht en kon volgens hem de competitie nu echt beginnen.

,,Als wij in de eerste helft de voorsprong pakken, dan heeft niemand wat te zeggen”, begint Zethof zijn analyse over het duel in Friesland. Volgens de oefenmeester was Noordwijk in het eerste bedrijf de betere en had de ploeg op voorsprong moeten komen.

,,Ik vond dat wij de beste kansen hadden. Zij stonden vooral compact en lieten onze vleugels vrij. Dat betekende tegelijkertijd dat het centrum erg vol was. Ik vond hun vooral voorin gevaarlijk met Yume Ramos en Martijn Barto. Daar gokten ze ook op. Op het middenveld hadden ze met Michael Lanting een speler die het spelletje goed zag en daar konden we geen druk op geven.”

Tegen de verhouding
De eerste echte kans van de wedstrijd was voor Noordwijk-aanvoerder Emiel Wendt. De boomlange Noordwijker kopte uit een hoekschop net over. Kort voor rust dacht Thomas Reynaers te scoren, maar zijn inzet werd gekeerd door Sneek-doelman Barry Ditewig. Zodoende gingen beide ploegen met een brilstand de rust in.

,,Ik had het idee dat het wachten was op de goal van ons”, gaf Zethof toe. ,,Op dat moment maakten zij de 1-0 via Ramos.” De aanvaller van de Friezen besloot van een meter of dertig uit te halen en deed dit uitmuntend. De bal ging voorbij Noordwijk-goalie Roy Rondeltap en belandde via de onderkant van de lat over de lijn. ,,Het was moeilijk te zien, maar de scheidsrechter keurde de treffer goed. Na afloop van de wedstrijd zei hij dat het vooral een gevoel was. Ik denk dat hij daar gelijk in had.”

,,Het is leuk dat we eerste staan, maar het is nog geen 1 april, dus we doen nog geen gekke uitspraken.”

De bezoekers moesten op zoek naar de gelijkmaker om in het spoor van Quick Boys te blijven. Niet wetende dat de concurrent in Amsterdam punten had verspeeld. ,,Wij gingen eigenlijk veel meer gas geven en dat zorgde voor een tempo wat de tegenstander niet kon bijbenen. Op een gegeven moment werd Denzel James neergelegd waardoor zij met tien man kwamen te staan. Dat was ook het moment dat we op 1-1 kwamen.”

Le Congé breekt de ban
Zo’n tien minuten na de rode kaart voor de thuisploeg was het Martijn Le Congé die de ban brak voor de Noordwijkers. Hij tekende voor de verdiende gelijkmaker: 1-1. Zethof zag kansen en nam risico’s. Hij haalde met Kasper Michel er een verdediger uit en bracht zijn topscorer Tjeerd Westdijk, die niet fit genoeg was om te starten, in.

,,Vanaf dat moment waren we echt de bovenliggende partij. Nick van Staveren maakte nog een treffer, maar stond volgens de grensrechter buitenspel. Daarna zette Brayen Bröcker ons op voorsprong en hield hij zich aan zijn woord. Volgens mij zei die een paar weken geleden tegen jullie dat die altijd scoort op belangrijke momenten. Dat bleek maar weer eens.”

,,Wat Quick Boys had gedaan, kregen wij pas na de wedstrijd mee”

Ditewig leek een bal weg te werken, maar stompte het voorwerp tegen Bröcker aan. De verdediger, die al bekend stond om zijn vele doelpunten per seizoen, zorgde ervoor dat de bal langzaam over de doellijn verdween: 1-2. ,,Wij misten toen nog een aantal kansen en zij gingen alles of niets spelen, waardoor het ‘zogenaamd’ spannend bleef. Wij hadden meer kunnen doen met de ruimte die we kregen, maar ik vond ons met afstand de bovenliggende partij.”

Herbstmeister
,,Wat Quick Boys had gedaan, kregen wij pas na de wedstrijd mee. Het zit helemaal niet in de wijze waarop wij denken dat we ons bezig houden met hen. Het is leuk dat we eerste staan, maar het is nog geen 1 april, dus we doen nog geen gekke uitspraken.”

Noordwijk lijkt dus als ‘herbstmeister’ de winterstop in te gaan en dat is een prestatie waar Zethof trots op kan zijn. ,,Iedereen had je voor gek verklaard als je had gezegd dat wij met de winterstop bovenaan hadden gestaan. De strijd gaat nu pas echt beginnen. De laatste weken had iedereen het over de wedstrijd tussen Noordwijk en Quick Boys en dan mag het niet zo zijn dat wij daarna puntverlies lijden. Ik ben in ieder geval heel trots op deze ploeg.”

ONS Sneek – VV Noordwijk 1-2 (0-0) 56. Ramos 1-0, 74. Le Congé 1-1, 83. Bröcker 1-2.

Noordwijk: Rondeltap, Michel (80. Westdijk), Rietveld, Overvliet, Bröcker, Reynaers, Le Congé, Wendt, Achefay (85. Van Rijn), Van Staveren, James (85. Van der Niet).