Op bezoek bij hekkensluiter Harkemase Boys liep Rijnsburgse Boys zaterdag tegen de derde seizoensnederlaag aan. Het Friese gezelschap toonde zich als het op afronden aankwam en stuk slagvaardiger dan de ploeg van Pieter Mulders, die voor de pauze drie honderd procent kansen om zeep hielp, om daarna in de slotfase van het eerste bedrijf op twee tegentreffers te werden getrakteerd. Daarna kwam het niet meer goed met de geelzwarten die na de 4-1 nederlaag met de staart tussen de benen richting Middelmors terugkeerden.

Een typisch gevalletje van ‘eigen schuld, dikke bult’, oordeelde Wesley Goeman. De Rijnsburgse middenvelder zag zijn ploeggenoten na een matige start de draad goed oppakken, waarna zijn ploeg verzuimde om afstand te nemen van de thuisploeg. ,,Als je drie dikke kansen niet weet te verzilveren, dan weet je dat je het niet goed doet. Bovendien werd een doelpunt van Joost Leonard om onduidelijke redenen afgekeurd.”

max-hudepohl-in-duel-tijdens-harkemase-boys-rbb-foto-hans-heemskerk

Max Hudepohl in een luchtduel verwikkelt met een Harkema-verdediger

Dat alles resulteerde erin dat de 0-0 nog altijd op het scorebord stond, waarna de gastheren aan het slot van de eerste helft wel keihard toesloegen. Daarmee trad ook dit keer een aloude voetbalwet in werking: als je zelf niet scoort, doet de tegenstander het wel. Nadat eerst Ezra Schrijver bij de eerste de beste echt geslaagde Friese aanval Richard van Nieuwkoop het nakijken had gegeven, deed Henny Bouius er op slag van rust nog een schepje bovenop.

,,In plaats van met een riante voorsprong aan de thee te gaan loop je opnieuw achter de feiten aan. En alle goede bedoelingen ten spijt wordt het kort na de pauze ook nog eens 3-0. Dan moet je alles of niets gaan spelen met als gevolg dat je wel ruimte moet weggeven. Dan telt het ook niet dat je in delen van de wedstrijd echt de bovenliggende partij bent. Het scorebord telt en dat vertelde heel andere dingen”, aldus Goeman die halverwege de tweede helft via een benutte vrije trap de hoop in de geelzwarte harten nog dacht te hebben teruggebracht.

Vergeefse hoop bleek nog geen tien minuten later, toen Robert Stelpstra de deur voor de ploeg van Mulders met een knal dichtsmeet door uit het niets de vierde treffer van zijn ploeg voor zijn rekening te nemen. Daarmee was het over en sluiten voor de bezoekers die er daarna niet meer in slaagden om een vuist te maken.

,,Op de nul spelen is momenteel een probleem voor ons. Dat is vandaag opnieuw bewezen. Met 21 tegengoals achter onze naam, kun je onmogelijk mee doen om de prijzen. Dat mag de hele ploeg zich verwijten. Verdedigen begint voorin. Vandaag hebben we ons in de eerste helft tekort gedaan. Dat is gewoon het verhaal. Met de topper tegen Quick Boys van komende zaterdag op de rol, hadden we nu door een goed resultaat zelfvertrouwen kunnen tanken. Dat is helaas niet gebeurd”, aldus een teleurgestelde Goeman. ,,Doorgaans speelt de ranglijst in zulke wedstrijden geen doorslaggevende rol. We zullen ons hoe dan ook moeten opladen om er over een week op Middelmors wel te staan. Dat zijn we aan ons zelf en onze supporters verplicht.”

Harkemase Boys – Rijnsburgse Boys 4-1 (2-0).  38. Schrijver 1-0, 45. Bouius 2-0, 53. Jongeling 3-0, 64. Goeman 4-1, 73. Stelpstra 4-1.

Rijnsburgse Boys: Van Nieuwkoop, Van den Oever (54. Jongeneelen), Verlaan, Artien, Strooker, Van Lunteren (78. Sardar), Leonard, Goeman (85. Knoester), Hudepohl, Tjon-A-Njoek, Wijks.

Foto’s: Hans Heemskerk