De voortgang rond de nieuwbouw op Ter Specke kreeg afgelopen woensdagavond in Lisse een vervolg tijdens de commissievergadering Maatschappij en Financiën. FC Lisse-voorzitter Leon Annokkee maakte tijdens deze vergadering gebruik van het spreekrecht om de visie van zijn vereniging inzake de broodnodige nieuwbouw nader toe te lichten.

,,Tijdens de commissievergadering heb ik naast het inspreekrecht ook de gelegenheid te baat genomen om een filmpje over FC Lisse te vertonen. Aan de avond zelf heb ik in ieder geval een positief gevoel overgehouden. We hebben met elkaar nog wel een lange weg af te leggen voordat onze accommodatie up-to-date is, maar ik durf nu al te zeggen dat we in deze slepende kwestie nu op een punt zijn beland dat we nooit eerder bereikt hebben.”

Besluit
Positief nieuws dus vanaf Ter Specke, waar renovatie van de opstallen van het uit 1981 daterende sportcomplex al jaren op de rol staat. ,,Laat ik voorop stellen dat de financiële kant van het verhaal op dit moment nog niet aan de orde is. Cijfers zijn nog geheim of nog niet bekend. Er ligt nu een plan op tafel, dat nog wel verder uitgewerkt dient te worden. Daarbij is het de bedoeling dat de gemeenteraad in het voorjaar van 2019 een besluit gaat nemen.”

,,In het schema dat de gemeente hanteert, wordt eind 2021 genoemd als tijdstip voor definitieve oplevering.”

Volgens Annokkee is het de bedoeling dat de bestaande sporthal op het complex door de gemeente vervangen wordt door een nieuwe hal. De aan de huidige hal verbonden kleedkamers en kantine gaan straks ook tegen de vlakte. Daarbij is nu al duidelijk dat de nieuwe kantine straks voor rekening komt van FC Lisse. Daarvoor zijn binnen FC Lisse met behulp van vrijwilligers al diverse plannen, ontwerpen en calculaties opgesteld.

Sociale functie
De te realiseren kleedkamers voor de sporthal en de voetbalvereniging zelf zijn nog onderwerp van gesprek. Over de precieze invulling daarvan bestaat nog geen duidelijkheid. ,,In maart 2019 moeten er knopen worden doorgehakt. Aan het einde van mijn betoog heb ik de commissie meegegeven om naar compleetheid te streven. Ook daarna is er nog een lange weg te gaan. In het schema dat de gemeente hanteert, wordt eind 2021 genoemd als tijdstip voor definitieve oplevering.”

Annokkee benadrukt nogmaals dat FC Lisse de gemeente nodig heeft om tot uitvoering van de plannen te komen. Om er tot slot aan toe te voegen dat de gemeente Lisse ook belang heeft bij realisatie van de nieuwbouw. ,,Dat is gezien de grote maatschappelijke en sociale functie die onze club binnen het dorp vervult ook logisch. Er is nu een vervolgstap gezet richting de nieuwbouw. Iets waar we al jarenlang naar reikhalzend naar uitkeken.”

Foto: FC Lisse

Lees ook: ‘Van den Berg keert terug bij oude liefde’
REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 16 apr.
Districtsbeker
FC 's-Gravenzande4-0Ter Leede 2
Za. 20 apr.
Barendrecht14.30Katwijk
FC Lisse14.30Achilles '29
SJC14.30Eemdijk
DFS Opheusden14.30Ter Leede
TAVV14.30Valken '68
CVC Reeuwijk14.30Van Nispen (zat.)
DWO14.30VVSB (zat.)
Quick Boys15.00Noordwijk
Rijnsburgse Boys15.30De Treffers
Jong Sparta15.30VVSB
Overbos15.30Kagia
TAC '9017.00Foreholte
Jong FC Den Bosch18.00FC Rijnvogels
Ma. 22 apr.
Hillegom14.00sv Hoofddorp
ESTO14.00Teylingen
Warmunda14.00Madestein