Tussen het elftal van SJC en de accommodatie van de derdedivisionist is met speels gemak een parallel te trekken: allebei in aanbouw. De ploeg van trainer Sjaak Polak lijkt daarin een stapje verder dan de club zelf. Dat zal ook wel moeten, als de club direct wil presteren op het hoogste niveau waarin het ooit heeft gevoetbald.

De interviews worden gedaan in het krachthonk van de Noordwijkers, de gang van de spelers naar de kleedkamers is afgezet met bouwhekken. De oude bestuurskamer is al tegen de vlakte en als alternatief wordt de oude gymzaal nu gebruikt om het bestuur van de bezoekende ploeg te verwelkomen. In november gaat ook die zaal tegen de vlakte en zal er een noodgebouw worden aangebracht op het complex om de ploeg van Polak toch huisvesting te geven.

Het zal de komende maanden dus even schipperen worden voor de mannen van de Haagse trainer. Daarbij moest wel worden gezegd dat het nieuwe veld er spik en span bijlag en dat ook de voetballers zich weinig leken aan te trekken van de halve bouwput die het complex op de Lageweg nu is.

Pastaatje
Polak gaf de situatie z’n eigen kenmerkende bewoording. ,,Kijk nou naar de ploegen die in deze Derde Divisie spelen; DOVO, De Dijk, Eemdijk, ook FC Lisse of Quick Boys. Dan zijn wij toch helemaal niks? Wij moeten blij zijn met een pastamaaltijd, een mars en een snicker.”

,,Vorige week hebben we voordat we naar Groesbeek vertrokken met z’n allen biefstuk gegeten bij Hotel Royal in Noordwijk.”

Toch wilde de Haagse trainer z’n huidige werkgever complimenteren met wat de club over heeft voor z’n spelers. ,,SJC heeft alles gecreëerd voor deze ploeg om zich goed te voelen in de Derde Divisie. Vorige week hebben we voordat we naar Groesbeek vertrokken met z’n allen biefstuk gegeten bij Hotel Royal in Noordwijk. Dan zie je ook weer blije gezichten in de bus.”

,,Nu in de wedstrijd voor FC Lisse hebben we bewust gekozen om de jongens daarin zelf een keuze te laten maken. Zo’n 18:00 uur wedstrijd is niet makkelijk. Ik weet niet wat jij met het avondeten doet, maar ik begin meestal rond zes uur of kwart over zes met eten. Nu hadden sommige jongens in de middag al warm gegeten en anderen namen hun maaltijdje mee in de magnetron. De jongens en de club zijn echt wel met de Derde Divisie bezig.”

Welkom
Zo langzamerhand liggen de ingrediënten er, om in ieder geval een speler te blijven in het bal van de Derde Divisie. Goed, het seizoen is nog lang, maar de overwinningen op Achilles ’29 en FC Lisse doen vermoeden dat dit Noordwijkse elftal meekan op het één na hoogste amateurniveau.

,,De jongens krijgen maandag lekker rust van mij. Een beetje uitlopen. Dan kunnen ze goed herstellen.”

,,Ho, ho, ho. Dat gaat veel te snel”, pareert Polak direct die gedachte. ,,De wedstrijd tegen DOVO was even een momentje van: ‘welkom in de Derde Divisie’. Maar als dit SJC de inzet op kan brengen, zoals ze nu zaterdagavond tegen FC Lisse hebben gedaan, dan moeten we er gewoon in kunnen blijven.”

De wedstrijd tegen FC Lisse had kracht gekost in Noordwijk. Het bloed op het dijbeen van Melvin van Stijn diende als aandenken van een avond vol vechtlust. ,,Of neem een voorbeeld aan Tom Duindam”, wijst Polak één van zijn andere spelers aan. ,,Die had in de rust al ontzettend veel pijn. Hij zei tegen mij: trainer, ik moet een paracetamol hebben. Ik zeg: hup, erin dat ding en gaan. Dan maar even kapot. Maar de jongens krijgen maandag lekker rust van mij. Een beetje uitlopen. Dan kunnen ze goed herstellen. Dat hebben ze verdiend.”

Foto: Hubert Habers

Lees ook: ‘SJC is iets verder dan FC Lisse (plus video’s)’
REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys20.00TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk12.30Quick Boys
FC Lisse14.30VVSB
Rijsoord14.30FC Rijnvogels
HVC'1014.30Valken '68
Soccer Boys14.30Kagia
VVSB (zat.)14.30Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys15.00Jong Volendam
ONS Sneek15.00Ter Leede
Van Nispen (zat.)15.00DoCoS
SJC (zat.)16.00Warmunda
TEC18.00Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC14.00Quick '20
Hillegom14.00ASC
Foreholte14.00RKDEO
Altior14.00Teylingen
VSV14.00Van Nispen (zon.)