Met nog één speelronde te gaan is het bijna duidelijk wie er een nacompetitie-ticket krijgt én wie niet. Onze clubs spelen voor zowel promotie als handhaving. Gaat de laatste speelronde nog voor veranderingen zorgen óf blijft alles zoals het is?

In de Derde Divisie maken FC Lisse en Rijnsburgse Boys zich op voor de nacompetitie. Beide ploegen willen promoveren naar de Tweede Divisie. Lisse promoveert naar de Tweede Divisie als het kampioen wordt in de Derde Divisie zaterdag. Dan moet het zaterdag winnen op bezoek bij Jong FC Groningen en moet het hopen op een verliespartij van IJsselmeervogels bij Quick Boys. Als de situatie blijft zoals het is, dan spelen de Lissenaren tegen Dongen.

Rijnsburgse Boys staat derde op de ranglijst en dat houdt in dat de ploeg van Pieter Mulders nacompetitie speelt. Mocht de stand blijven zoals die is, dan is het zo dat de Rijnsburgers het opnemen tegen de hoogst geklasseerde periodekampioen van de Derde Divisie zondag. Op dit moment is dat Westlandia. De ‘Uien’ spelen tot nu toe de eerste wedstrijd op de eigen Middelmors.

Hoop op handhaving
De kans is klein, maar nog steeds aanwezig. Rijnvogels kan nog op de zestiende plek terecht komen en dat zou in houden dat de ploeg nacompetitie speelt om zich te handhaven. Mochten de Vogels rechtstreekse degradatie ontlopen, dan ontmoeten ze Achilles Veen uit de Hoofdklasse A zaterdag. De Katwijkers spelen dan de eerste wedstrijd buitenshuis.

Ter Leede en Noordwijk spelen allebei zo goed als zeker nacompetitie voor promotie naar de Derde Divisie zaterdag. De Sassenheimers maken nog kans op het kampioenschap, alleen dan moet de ploeg van Henk Wisman met twaalf doelpunten verschil winnen. De Noordwijkers staan op het moment derde in de Hoofdklasse A met evenveel punten als Achilles Veen. Mocht Noordwijk vierde worden, dan spelen de mannen van Andries Wendt misschien wel tegen Rijnvogels, maar ODIN’59 of SteDoCo is aannemelijker.

Henk Wisman en zijn mannen worden dus hoogstwaarschijnlijk tweede en dat betekent dat zijn ploeg het in de nacompetitie opneemt tegen Staphorst uit de Hoofdklasse B zaterdag. Mocht Noordwijk als derde eindigen in de Hoofdklasse A, dan spelen zij in eigen huis tegen DOVO uit Veenendaal.

Minieme kans
SJC is in de zondag Hoofdklasse afhankelijk van wat andere ploegen doen, mits het zelf eerst wint. De kans is dan ook erg klein dat de ploeg van Kees Zethof mee mag doen aan het toetje. Mocht het zover komen, dan zijn er uit de Derde Divisie nog vier ploegen die een eventuele tegenstander kunnen vormen: UDO’19, Juliana’31, Magreb’90 en Jong De Graafschap.

Teylingen moet zelf winnen van DOSR en moet hopen dat RKDEO verliest van degradant DONK. Dan speelt de ploeg zich veilig. Anders mag het zich opmaken voor een strijd tegen degradatie in de nacompetitie. Als de huidige elfde plaats wordt behouden, treffen de Sassenheimers de nummer vier uit 3A. Dat is momenteel Voorschoten’97.

Een wereld van verschil
Kagia staat in de Derde Klasse B op de tweede plaats en dat betekent dat Anton Wijsman en zijn mannen zich kunnen opmaken voor de nacompetitie. De Lisserbroekers kunnen ook nog via een kampioenschap naar de Tweede Klasse, maar die kans is klein. Mochten de oranjehemden op deze plek eindigen, dan spelen ze een uitwedstrijd tegen Sporting Andijk. Als de Lisserbroekers derde worden dan nemen zij het op tegen Monnickendam.

Voor Van Nispen wordt het in de zondag Derde Klasse A ook heel spannend. De Zilkers staan nu vijfde en moeten een plaatsje stijgen ten koste van Voorschoten´97 om een vervangende periode te grijpen. Mochten ze daarin slagen zondag dan treft de ploeg van Rene Ras de nummer 11 uit de Tweede Klasse C. Dat is op dit moment Teylingen.

SV Warmunda speelt nacompetitie voor handhaving en zal niet hoger of lager dan de dertiende plek eindigen. De ploeg gaat een bijzondere vorm van nacompetitie meemaken. De Warmonders gaan in een poule spelen met twee andere ploegen. Als de Warmonders Groepshoofd worden, dan handhaven zij zich. Wie de tegenstanders zijn is nog niet bekend.

Foto: Johanna Wever


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 20 aug.
Oefenduels
Valken '680-1DEM 2
Teylingen 2-0Kagia
Van Nispen (zat.)2-1FC Lisse 2
Wo. 21 aug.
Oefenduels
ARC4-0Foreholte
Do. 22 aug.
Oefenduels
Hoofddorp5-1Hillegom
Za. 24 aug.
Scheveningen14.30Katwijk
Ter Leede14.30VVSB
Hoek14.30FC Lisse
Rijnsburgse Boys15.00De Treffers
Quick Boys15.30Noordwijk
Oefenduels
Noordwijk 210.30Van Nispen (zat.)
FC Rijnvogels11.30SJC
Valken '6812.00Excelsior Maassluis 2
Kagia14.30VVSB (zat.)
Teylingen15.00Ter Leede 2
Zo. 25 aug.
Oefenduels
Hillegom14.00ZSGOWMS
Van Nispen (zon.)14.00Onze Gazellen