Blij en verrast’. Dat gevoel overheerste bij Jan Willem Kamp toen Quick Boys recent aanklopte bij de middenvelder van (zondag)derdedivisionist Quick’20. Met ingang van het nieuwe seizoen hult Kamp zich in het blauw-wit. ,,Deze uitdaging past voor mij precies in mijn voetbalplaatje”, aldus de allereerste Quick Boys-aanwinst voor het nieuwe seizoen.

Geboren en getogen in Oldenzaal groeide Kamp (24) als voetballer op in de jeugd van het plaatselijke Quick’20. Om daarna via de jeugd van FC Twente verder aan de weg te timmeren. ,,Een langdurige knieblessure gooide daar de laatste jaren flink wat roet in het eten, maar het was alsnog maar de vraag geweest of ik het als prof gered had.”

,,Dat boek heb ik inmiddels allang gesloten. Ik ben me vervolgens op een maatschappelijke carrière gaan richten door mij in Amsterdam op de studie Marketing te storten. Dat combineerde ik het afgelopen jaar met voetballen bij Quick’20. Dat was best hectisch in verband met het heen en weer reizen, maar het is en blijft toch mijn club.”

,,Eerlijk gezegd voelde ik me daar vereerd over”

,,Mijn Master heb ik nu bijna binnen en omdat ik in het westen wil gaan wonen, kwam het dus uitstekend van pas dat Quick Boys zich meldde. Ze hadden me een paar keer bekeken en eerlijk gezegd voelde ik me daar vereerd over. Voor de winterstop ben ik een keer met mijn vader wezen kijken en dat bevestigde het beeld dat ik van de club had,” vertelt Kamp, die momenteel als aanvoerder bij Quick’20 het seizoen goed wil afsluiten.

,,Dat zou betekenen dat we ons handhaven in de Derde Divisie. Dat zal best zwaar worden, maar ik heb er desondanks alle vertrouwen in. Als de competitie er straks opzit wil ik de club wel op dit niveau achterlaten.”

Kamp trots poserend met het typische blauw-witte shirt.

Gevoel
Het goede gevoel dat Kamp heeft bij zijn toekomstige club heeft, steekt hij vervolgens niet onder stoelen of banken. ,,Quick Boys staat in Nederland als een gerenommeerde en grote club te boek. Dat is ook in Overijssel het geval. Dat er altijd druk op ligt is me intussen wel duidelijk, maar daar loop ik niet voor weg, integendeel. Ik ben blij dat ik straks op een mooi niveau in een voetbalgekke regio kan spelen.”

Ook een eventuele concurrentiestrijd, die er bij Quick Boys eigenlijk altijd wel is, draait Kamp zijn hand niet om. ,,Natuurlijk zal ik me moeten bewijzen, maar voor mij is het simpel: nu ik deze kans krijg wil ik die pakken ook. Ik ben nuchter genoeg om die strijd aan te gaan. Een nieuwe omgeving is daarnaast ook een mooie uitdaging. Met voetballen bij Quick’20 is zeker niets mis, maar als zo’n kans zich voordoet, zeker in combinatie met wat ik voor ogen heb wat betreft mijn maatschappelijke carrière: dan moet je daar gewoon voor gaan”, is de sterke middenvelder enthousiast.

,,De afgelopen seizoen heb ik op die positie steeds meer drang naar voren ontwikkeld”

Quick Boys heeft met haar eerste aanwinst voor het nieuwe seizoen een speler in huis gehaald die, naar eigen zeggen, het best op zes of acht uit de voeten kan. ,,De afgelopen seizoenen heb ik op die positie steeds meer drang naar voren ontwikkeld en pikte ik, vooral afgelopen seizoen, regelmatig een goaltje mee. Technisch en voetballend kan ik altijd wel mee en fysiek is het ook allemaal wel in orde”, stelt de voetballer Kamp zich voor.

,,Maar nu eerst de klus bij Quick’20 tot een goed einde brengen. Daar draait het voor mij de komende maanden om. Als we ons handhaven is mijn seizoen helemaal geslaagd en trek ik de deur straks op een goede manier achter mij dicht.” Wat betreft handhaving in de Derde Divisie is het goed mogelijk dat Kamp en zijn toekomstige trainer Edwin Grünholz elkaar in de haren gaan zitten. Want ook Grünholz strijdt in die competitie met Westlandia tegen degradatie. Hopelijk kunnen de mannen elkaar straks in juli op Nieuw Zuid feliciteren.

Foto: Orange Pictures & Quick Boys

Lees ook: Grünholz: een mooie mix van geduld en ambitie
REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 16 apr.
Districtsbeker
FC 's-Gravenzande4-0Ter Leede 2
Za. 20 apr.
Barendrecht1-1Katwijk
FC Lisse5-0Achilles '29
SJC0-5Eemdijk
DFS Opheusden0-2Ter Leede
TAVV2-5Valken '68
CVC Reeuwijk1-4Van Nispen (zat.)
DWO3-0VVSB (zat.)
Quick Boys2-0Noordwijk
Rijnsburgse Boys3-1De Treffers
Jong Sparta2-1VVSB
Overbos2-7Kagia
TAC '906-1Foreholte
Jong FC Den Bosch2-1FC Rijnvogels
Ma. 22 apr.
Hillegom14.00sv Hoofddorp
ESTO14.00Teylingen
Warmunda14.00Madestein