Ongeveer een half uur lang hebben de toeschouwers op Nieuw Zuid kunnen kijken naar een wedstrijd waarin thuisploeg Quick Boys aanvallend spel om wist te zetten in mogelijkheden. Daarna was het gedaan met de kansen voor de Katwijkers. Het verdedigend ingestelde DVS’33 wist de ploeg van Jan Zoutman uiteindelijk volkomen lam te leggen. De geelzwarten uit Ermelo scoorden in de tweede helft tweemaal en konden de drie punten bijschrijven.

In een wedstrijd waarin Quick Boys veel van haar aanvalskrachten miste, daalde het niveau gaandeweg zienderogen. De thuisploeg speelde haar derde thuiswedstrijd in acht dagen begon aanvankelijk verdienstelijk aan het duel. Jerghinio Sahadewsing en Kenneth Misa-Danso waren de spelers die in de eerste helft voor het gevaar zorgden. Een bekeken schot van Sahadewsing belandde op de paal en Misa-Danso kreeg de bal, oog in oog met DVS’33-keeper Huiskamp, niet onder controle.

Dat het Quick Boys ontbrak aan effectiviteit en finesse had ongetwijfeld te maken met het ontbreken van Philippe den Hartog, Hermann Kabasele en Jason Oost. Allen waren afwezig in verband met blessures. Daar bovenop kwam de afwezigheid van aanvoerder en centrale verdediger Anthony Benthem. Met zijn voet gehuld in het gips is hij nog aan het herstellen van een breuk in zijn middenvoetsbeentje.

,,We hadden een complete offday. In de kleedkamer was het stil, heel stil”

Het gebrek aan inspiratie kwam na dertig minuten aan de oppervlakte. Quick Boys probeerde de defensie van de geelzwarten wel te slechten, maar strandde vaak door matige passing en weinig fantasie. Meer en meer manifesteerde het zich als een vlakke ploeg. Opvallend was het trage tempo in de aanvallen. Verschillende keren werd dat opgevolgd met gemor vanaf de tribune. Aan de kant van DVS’33 groeide het vertrouwen gestaag.

Beide elftallen legden in de tweede helft een ongewijzigde speelwijze op de mat. Quick Boys trachtte kansen af te dwingen, DVS’33 wachtte op fouten. Deze werden uiteindelijk genadeloos hard afgestraft. Bijna tien minuten na rust miste Dennis van der Plas een voorzet en stelde hiermee DVS’33-spits De Ruiter in staat om de score te openen. Een half uur later werd het 0-2. Diezelfde De Ruiter liep in de uitbraak slim weg van de centrale verdedigers en schoof zijn tweede treffer tegen de touwen. Quick Boys verloor van zichzelf en kon van geluk spreken dat het bij twee tegentreffers bleef. De Ruiter en invaller Sahbaz misten beide in een één-op-één situatie met Martijn de Zwart.

,,We hadden een complete offday. In de kleedkamer was het stil, heel stil. Het is ongelooflijk”, sprak Kenneth Misa-Danso over het gemoed na afloop. ,,Het was gewoon niet goed genoeg. Zij groeiden in de wedstrijd door de goals. De tweede helft hebben we met de moed der wanhoop aangevallen.” deelde trainer Jan Zoutman na afloop. ,,Het is jammer voor Dennis van der Plas dat hij in de fout ging bij de eerste goal, zijn eerste helft was goed”, voegde hij eraan toe.

Quick Boys – DVS’33 0-2 (0-0). 54. 0-1 De Ruiter 0-1, 85. 0-2 De Ruiter

Quick Boys: De Zwart, Opoku, Aafjes (79. Gillissen), D. van der Plas, Ravensbergen, Hoek, A Cohen (68. Mahmoed), Driebergen, Misa-Danso (68. Van Steen), Sahadewsing, Steemers

Tekst: Stefan Baars