Na drie nederlagen op rij pakte Quick Boys op bezoek bij de amateurs van Ajax weer eens een driepunter. Met dank aan Jesse van Nieuwkerk die met een assist en de winnende goal een belangrijke bijdrage had in het blauw-witte succes. Daarmee sloot de boomlange aanvaller een bijzondere week op feestelijke wijze af. Dat de 2-1 meteen zijn laatste balcontact in het treffen met Ajax was, vormde daarbij voor hem een smetje op dit duel.

,,Bert Steltenpool stond al klaar om me te vervangen toen ik de 1-2 binnen kopte. Blijkbaar was die goal geen reden om van een wissel af te zien, want even later zat ik alsnog in de dug-out. Na afloop heeft de trainer me uitgelegd dat hij met die voorgenomen wissel iets wilde forceren, omdat hij vond dat het op dat moment even vast zat bij ons”, blikte de publiekslieveling van Nieuw Zuid terug op die voor hem memorabele 66e minuut.

,,We begonnen goed tegen Ajax en creëerden ook mogelijkheden. Toch duurde het even voor we dat in een voorsprong wisten om te zetten”, vatte Van Nieuwkerk de eerste 35 minuten samen. ,,Cem Sahin speelde me in. Na een kaats haalde hij goed uit in de korte hoek.”

,,Er is na afloop ook even over gesproken tussen mij en de trainer”

,,Maar nog geen twee minuten later werden we geslacht in de counter en moesten we weer opnieuw beginnen. Gelukkig hebben we het na rust goed opgepakt door op de eerste helft verder te borduren. We verloren ons hoofd in ieder geval niet. Het zag er verder best solide uit wat we op de mat legden.”

Verwondering
Met de stevige wind nu tegen in de tweede helft, stond Van Nieuwkerk al op de nominatie om gewisseld te worden toen een perfecte voorzet van Marc de Kruijs met het hoofd door hem tot de – achteraf – winnende 1-2 werd gepromoveerd. ,,Ik raakte hem echt volle bak. Lekker voor de ploeg, lekker voor mij na een week waarin ik eerder al tekende voor GVVV.”

,,Ik wil hier straks wel door de voordeur vertrekken.”

,,Het enige dat vandaag ontbrak was een derde treffer van onze kant. Dan was het definitief gespeeld geweest.” Dat de 1-2 het laatste balcontact voor Van Nieuwkerk betekende, wekte wel de nodige verwondering op bij de aanvaller. ,,Even dacht ik nog dat een assist en een doelpunt wel voldoende waren om me alsnog te laten staan, maar dat was helaas niet het geval. Vandaar dat er na afloop ook even over gesproken is tussen mij en de trainer.”

Voordeur
Tot slot wilde Van Nieuwkerk nog wel even vooruitblikken richting de komende maanden. Een periode waarin de prijzen verdeeld gaan worden. ,,Winnen was voor ons vandaag de enige optie na drie nederlagen op rij. Bij verlies was het allemaal heel moeilijk geworden. Dat laatste hebben we weten te voorkomen. Die verliespartijen waren overigens wel tegen ploegen waartegen je kunt verliezen. Alleen hadden we de pech dat we ze alle drie achter elkaar tegenkwamen.”

,,Vandaag hebben we laten zien dat de wil er nog altijd is om te strijden voor de koppositie. We hebben de afgelopen week goed getraind. Gewoon terug naar de basis, noem ik het maar. En als iedereen in het veld de afspraken dan nakomt dan boek je ook een positief resultaat. Het seizoen goed afmaken en kijken waar we dan uitkomen. Ik wil hier straks wel door de voordeur vertrekken.”

Ajax – Quick Boys 1-2 (1-1) 37. Sahin, 0-1, 37. Jurka 1-1, 65. Van Nieuwkerk 1-2

Quick Boys: Van der Helm, Bosman, Ket, Schonenberg, Ravensbergen, Mahmoed, Sahin (86. Van Liempt), Baten, Kaars, Van Nieuwkerk (65. Steltenpool / 90. Oudshoorn), De Kruijs

Archieffoto: Orange Pictures

Beluister ook: ‘Broekhuizen (SJC): ,,Hier mijn plezier en rust gevonden”‘
REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Din. 15 okt.
Oefenwedstrijden
FC Lisse 1-1Quick Boys
Don. 17 okt.
VVSB1-0RKVV DEM
Zat. 19 okt.
Docos 1-1Kagia
Van Nispen (zat.) 0-2Soccer Boys
Valken'68 5-4RCL
VVSB (zat.) 3-4 FC VVC
FC Boshuizen 1-6Warmunda
Zon. 13 okt.
SDO14.00SJC
Forholte 14.00VV Wilhelmus
Hillegom 14.00HMSH
Teylingen 14.00HVV
VVH/Velserbroek 14.00Van Nispen (zon.)