Echt makkelijk hebben de ploegen uit de Bollenstreek het nooit in Friesland, maar dat gold zaterdag niet voor Quick Boys. ONS Sneek werd op het eigen kunstgrasveld gemakkelijk met 1-4 geklopt. Het betekende de derde zege op rij voor de formatie van Jan Zoutman en een stijging naar plek drie op de ranglijst. Reda Kharchouch was met twee treffers en een assist belangrijk voor de Katwijkers.

,,Eindelijk”, verzucht de vleugelaanvaller. ,,Ik had al de nodige kansen gehad, maar dit keer vielen ze wel goed.” Kharchouch was verantwoordelijk voor de 0-2 en de 1-4. Eerst werd een goede actie van de rechtsbuiten via een tegenstander bekroond tot een treffer. Na de rust ging de aanvaller weer op avontuur, trok naar binnen en schoof het leer opnieuw in het Friese doel.

Quick Boys speelde volgens de doelpuntenmaker een degelijke wedstrijd in Sneek. Startend in een 4-3-3-formatie was de ploeg veelal de bovenliggende partij, al had het wel geluk dat het niet vroeg op achterstand kwam toen de thuisploeg alleen opdook voor doelman Jesper Hogedoorn. Aan de andere kant viel de treffer wel gelijk. Ricardo Kuyvenhoven, die vrijdag zijn negentiende verjaardag had gevierd, werd door Kharchouch in staat gesteld om af te drukken: 0-1.

,,We wilden vandaag echt laten zien dat wij de baas zijn op het veld. Dat is denk ik prima gelukt.”

Tot de rust hadden de bezoekers weinig meer te vrezen van de gastheren en de 0-2 van  Kharchouch was dus een logische afspiegeling van de krachtsverhoudingen. Dat veranderde na de thee. ONS Sneek kwam beter uit de kleedkamer en drukte Quick Boys terug in de verdedigende stellingen. Ietwat gelukkig schoot Michael Lanting de aansluitingstreffer op het bord. Lang duurde die opleving niet. Joey Ravensbergen bracht de marge weer op twee nadat een fraaie inzet van Kuyvenhoven het houtwerk had geraakt.

,,We wilden vandaag echt laten zien dat wij de baas zijn op het veld. Dat is denk ik prima gelukt. We hebben zelf goede goals gemaakt en de tegenstander weinig hoop gegeven op een goed resultaat.”

,,Het is niet zo dat we nu helemaal nooit meer 3-5-2 zullen spelen.”

Kharchouch maakte dus zijn eerste treffers van het seizoen. Een opluchting, al heeft hij zijn draai wel gevonden op Nieuw Zuid. ,,Ik ben in de voorbereiding drie weken geblesseerd geraakt. Dat heeft me even wat tijd gekost, maar daarna is het steeds beter gaan lopen.” Dat geldt voor het gehele team. De score had in Sneek nog verder kunnen oplopen, al is 4-1 een prima uitslag.

De rust is voorlopig weer wedergekeerd op Nieuw Zuid. De kritiek op het systeem verstomd. Al is het 4-3-3 ook niet opeens heilig verklaard. ,,Nee, we bekijken per week wat we gaan spelen. Het is niet zo dat we nu helemaal nooit meer 3-5-2 zullen spelen.”

De achterstand op koploper Jong FC Almere City is nog maar vier punten. Volgende week komt VVOG op bezoek. ,,Als we willen laten zien dat we een kampioenskandidaat zijn, moet je dat soort wedstrijden winnen.”

ONS Sneek – Quick Boys 1-4 (0-2) 9. Kuyvenhoven 0-1, 23. Kharchouch 0-2, 51. Lanting 1-2, 57. Ravensbergen 1-3, 72. Kharchouch 1-4.

Quick Boys
Hogedoorn, De Vreugd (42. Hamdani), Bentem, Van der Plas, Ravensbergen (72.Barendse), Mahmoed, A Cohen, Kuyvenhoven, Kharchouch, Boukhari (82. Lukoki), Teijsse

Foto: Orange Pictures


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Za. 14 dec.
HHC Hardenberg14.30Quick Boys
Noordwijk 14.30Jong FC Volendam
FC Lisse 14.30DVS'33
FC Rijnvogels 14.30Sportlust'46
SVC'0814.30Valken'68
Kagia14.30DSO
Te Werve 14.30Van Nispen (zat.)
FC Oegstgeest14.30VVSB (zat.)
Warmunda 14.30MMO
Spakenburg 15.00Rijnsburgse Boys
VVSB 15.30Harkemase Boys
Katwijk 15.30IJsselmeervogels
GOES18.00Ter Leede
Zo. 15 dec.
MSC14.00SJC
Concordia 14.00Hillegom
Oliveo 14.00Foreholte
Teylingen 14.00DOSR
Van Nispen (zon.) 14.00FC Aalsmeer