[two_third last=”no”]…[/two_third]


,,De manier waarop Quick Boys het feestje stond te vieren, mag eigenlijk niet.” Eventjes is FC Lisse-trainer Robbert de Ruiter cryptisch in zijn analyse over de wedstrijd. Had hij iets onbehoorlijks gezien? Nee hoor, de trainer van de koploper van de Derde Divisie had een andere verklaring.

,,Het zegt iets over onze status, de status als koploper. Maar dat zo’n grote club als Quick Boys zich op het veld zo ondergeschikt manifesteert ten opzichte van ons, hebben we zelf afgedwongen dit seizoen. Jong Groningen kwam vorige week ook niet voor niets met twee spitsen uit de Eredivisie naar Lisse.”

Het zal Quick Boys-trainer Jan Zoutman allemaal een worst zijn. Zijn ploeg had de punten weer binnen geharkt. En daarmee zijn de Katwijkers aan een aardige reeks bezig. Uit vijf duels werden dertien punten gehaald. Maar Quick Boys had er tegen Lisse voor moeten vechten, dat was ook de ervaren trainer opgevallen.

,,We moesten wat doen met die nederlaag, want het kon zo niet langer.”

,,We hebben heel hard gewerkt”, klonk de trainer trots. ,,Veel kansen hebben we niet gecreëerd. Aan het einde van de wedstrijd hadden we zelfs meer met de ruimte moeten doen die we kregen.” In die fase ging FC Lisse alles of niets spelen en had Quick Boys het duel via de counter op slot kunnen gooien.

Creatief
,,Ze gooiden alle ballen hoog voor de pot in de slotfase en dat is eigenlijk vrij makkelijk te verdedigen”, analyseerde Zoutman. ,,Zij kregen alleen kansen als wij de bal niet goed wegwerkten. Daarnaast hebben we Martin van Eeuwijk onschadelijk geprobeerd te maken. Ik denk dat hij een redelijke middag had. Als je hem lam legt, zie je dat er weinig creativiteit overblijft bij FC Lisse.”

Het geluid uit de mond van de trainer die begin dit seizoen niet te benijden was, klinkt nu weer positief. Zeker na de 7-1 nederlaag tegen Rijnsburgse Boys is er wat gebeurd binnen de gelederen van Quick Boys. Wat precies wil Zoutman niet vertellen, dat blijft binnen de kleedkamers. Maar dat er een ander Quick Boys staat na die beschamende nederlaag moge duidelijk zijn aan het aantal punten dat de Katwijkers sindsdien vergaarden.

,,Je kan nooit een seizoen lang pieken, dat kan niemand.”

,,We moesten wat doen met die nederlaag, want het kon zo niet langer. We hebben niet zozeer koppen laten rollen. Maar we hebben wel allemaal in de spiegel gekeken met het idee: ‘wat hebben we allemaal gedaan en wat heeft het opgeleverd?’. Als trainer moet je bij jezelf beginnen. Vanaf die week is er wel een ander gevoel gekomen. Het gaat om kleine dingen en ik vind niet dat ik die naar buiten moet brengen. Je kan beter nu de winterstop in gaan dan vijf wedstrijden geleden.”

Winterbreak
Daar zal De Ruiter misschien anders over hebben gedacht. In de laatste zes duels haalde zijn ploeg tien punten, maar liet concurrent IJsselmeervogels nog meer punten liggen. Zij pakten er maar zes in evenveel wedstrijden. ,,Je kan nooit een seizoen lang pieken, dat kan niemand”, weerlegt de trainer van Lisse het idee dat de winterstop eigenlijk te laat kwam voor zijn club.

,,Of je dan over de winterstop praat, of over een wisseling van de wacht, of misschien wel een andere basis of even rust. Het is allemaal niet meer zo vanzelfsprekend om maar even wedstrijden te winnen. Ploegen gaan je benaderen als koploper. We hebben gewoon nog zestien wedstrijden te gaan. Het duurt allemaal nog zo lang. Pas over tien wedstrijden mogen we eens gaan rekenen.”

Foto’s: Hubert Habers & Hans van Duijn


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 10 sept.
Oefenduels
Rijnsburgse Boys4-2VVSB
Noordwijk3-1SJC
Katwijk8-2DEM
Hillegom5-1Kagia
Za. 14 sept.
Noordwijk5-1ASWH
Excelsior Maassluis1-4Katwijk
Barendrecht0-2FC Lisse
Ter Leede3-2Hoek
FC 's-Gravenzande0-1FC Rijnvogels
Quick Boys 0-2Kozakken Boys
IJsselmeervogels1-1Rijnsburgse Boys
Districtsbeker
Valken' 683-3Forum Sport
VVSB (zat.)1-3Zevenhoven
Legmeervogels3-5Kagia
Van Nispen (zat.)2-3Zandvoort
Warmunda3-5KSD-Marine
Zo. 15 sept.
HBS14.00SJC
Districtsbeker
Hillegom14.00HBC
ROAC14.00Foreholte
Teylingen14.00VUC
Van Nispen (zon.)14.00REMO