Roel de Goede heeft zijn contract bij FC Lisse andermaal verlengd. De linksback gaat zijn 17e(!) seizoen in bij de koploper van de Derde Divisie. Als 17-jarige jongen kwam de inmiddels 34 jaar oude De Goede over van DEM.

In de zestien jaar dat hij nu bij FC Lisse speelt, heeft De Goede alle up’s en downs van de club meegemaakt. In 2006 speelde hij met zijn club tegen Rijnsburgse Boys om de titel in de toenmalige Hoofdklasse, maar verloor Lisse het onderlinge duel op krankzinnige wijze. Een jaar later stond hij met FC Lisse in de finale van de algehele amateurbeker. In 2008 bereikte De Goede een hoogtepunt met z’n club door amateurkampioen van Nederland te worden.

Op 8 oktober brak de linksback het record van de meeste duels op naam van één speler in het eerste zaterdagteam van FC Lisse. Die stond daarvoor nog op naam van Leon van der Zwet. De verdediger speelde 268 wedstrijden in het shirt van de Lissenaren. Inmiddels staat de teller voor De Goede op 278 duels.

FC Lisse

Blijft: Robbert de Ruiter (coach), Martin van Eeuwijk, Rik Vermeulen, Koen Fokkema, Brian van der Werff, Niels Buijs, Boyd Stevens, Roel de Goede (allen tot 2018), Lars Rauws en Thierry Monteny (beiden tot 2019)

Vertrekt: Tom Zoontjes, Richard van Heulen (stopt)

Foto: Hubert Habers

POPULAIRE BERICHTEN