Rijnsburgse Boys heeft dinsdagavond met speels gemak gewonnen van Excelsior Maassluis. De Uien hadden geen kind aan de Tricolores, die met 5-0 op de broek kregen.

De Rijnsburgers kregen direct in de eerste minuut een grote kans toen Jeroen Spruijt alleen op doelman Van der Kleij afging. Even later liet ook Furhgill Zeldenrust een enorme kans onbenut, bijna voor open doel, maar uiteindelijk was driemaal scheepsrecht.

Soort van Rijnsburgse speeltuin
Dani van der Moot stak in de 22e minuut Delano Asante weg en de rechtsbuiten mikte de bal met uiterste precisie in de bovenhoek: 1-0. Zeven minuten tikte Roderick Gielsse van dichtbij de 2-0 binnen. Rijnsburgse Boys moet zich in een speeltuin hebben gewaand, zoveel tijd en ruimte kregen ze van Maassluis.

Na 36 minuten schoot Van der Moot de 3-0 binnen, na een fraaie assist van Spruijt. Op slag van rust werd het ook nog 4-0. Zeldenrust veroverde de bal en schoot diagonaal binnen

Dat Maassluis-trainer Steye Jacobs niet tevreden was, bleek wel uit de vierdubbele wissel die hij direct na rust doorvoerde. Effect sorteerde het nauwelijks. Na ruim een uur spelen sloeg Rijnsburgse Boys voor de vijfde maal toe, ditmaal via de tweede van Van der Moot.

Als er een kans was om dubbele cijfers te halen, leek het vanavond wel. Maar zoals vaker gebeurt in zulke eenzijdige wedstrijden haalde de dominante ploeg niet alles uit de kust om een zo groot mogelijke score neer te zetten. Het bleef zodoende bij 5-0, wel met afstand de grootste seizoenszege voor de Uien.

Rijnsburgse Boys – Excelsior Maassluis 5-0 (4-0)
22. Delano Asante 1-0
29. Roderick Gielisse 2-0
36. Dani van der Moot 3-0
44. Furhgill Zeldenrust 4-0
62. Dani van der Moot 5-0

Foto: Rijnsburgse Boys

Bekijk ook: Asante: ‘Hij was echt perfect, ik raakte hem heel lekker’

POPULAIRE BERICHTEN