FC Rijnvogels heeft woensdagavond op de valreep een derde nederlaag op rij afgewend. De Katwijkers keken op bezoek bij ASWH lang tegen een achterstand aan, maar wisten in de 85e minuut via Tom Bijen langszij te komen: 1-1. Ter Leede ging voor eigen publiek onderuit tegen RKAV Volendam: 2-3.

ASWH nam tegen FC Rijnvogels in de twaalfde minuut de leiding. Die stand bleef lang op het scorebord staan. Gaandeweg de tweede helft nam de achtervolging van Rijnvogels steeds serieuzere vormen aan en daarvoor werd de ploeg van Thomas Duivenvoorden beloond. Vijf minuten voor tijd knikte Bijen raak uit een corner: 1-1.

Ter Leede kwam niet voor het eerst dit seizoen op voorsprong, ditmaal via Mike van den Steenhoven, maar wist ‘m zoals vaker ook nu weer niet vast te houden. Volendam boog de achterstand nog voor rust om in een voorsprong en maakte er in de 63e minuut zelfs 1-3 van. Ter Leede kwam vlak voor tijd nog terug tot 2-3, maar wist een gelijkspel uiteindelijk niet meer af te dwingen.

Met slechts een punt uit vier duels staat Ter Leede momenteel voorlaatste. FC Rijnvogels heeft drie punten meer en is daarmee de nummer vijftien van de ranglijst.

ASWH – FC Rijnvogels 1-1 (1-0)
Goal: Bijen

Ter Leede – RKAV Volendam 2-3 (1-2)
Goal: Van den Steenhoven & onbekend

Check ook: FC Lisse wint derby bij Noordwijk na spectaculaire slotfase