Willem Schonenberg heeft een nieuwe club gevonden. De verdediger gaat volgend seizoen aan de slag bij ARC, momenteel competitiegenoot van Ter Leede en SJC in de Vierde Divisie A.

Zodoende maakt hij dezelfde stap als ploeggenoot Maarten Reyneveld, die al eerder speelde voor ARC en komende zomer terugkeert op sportpark Zegersloot.

Vierde seizoen op de Kooltuin
De 27-jarige Schonenberg is bezig aan zijn vierde seizoen bij FC Rijnvogels. Hij kwam in de zomer van 2020 over van Quick Boys, waar hij de jeugdopleiding had doorlopen. De rechtspoot stroomde ook door richting de hoofdmacht, maar een definitieve doorbraak bleef uit.

Even verderop de Kooltuin werd Schonenberg met FC Rijnvogels in juni 2022 kampioen van de (toenmalige) Hoofdklasse A. Aan het begin van het daaropvolgende seizoen sloeg het noodlot toe en scheurde hij zijn kruisband af.

Trefzeker bij rentree
In augustus luisterde Schonenberg zijn rentree in een officieel duel op met een treffer tegen VVSB. Na afloop verscheen hij geëmotioneerd voor de camera van VIDB. “Het klinkt heel stom, maar je scheurt je kruisband af en ik denk dat dit misschien wel één van de mooiste en meest leerzame jaren is geweest. Dat is gewoon fantastisch en raakt je ook wel.”

Schonenberg kwam dit seizoen tot dusver in zestien competitieduels in actie, waarvan twaalf keer de volle negentig minuten. Toch maakte hij in december bekend op zoek te gaan naar een nieuwe uitdaging.

Foto: EWLOnline

Lees ook: Reyneveld verlaat FC Rijnvogels en keert terug naar oude liefde
Check ook: Kruisbanddossier op de Kooltuin verder uitgebreid: einde seizoen voor Schonenberg

POPULAIRE BERICHTEN