Na anderhalf seizoen komt er einde aan de samenwerking tussen Kelvin Maynard en Quick Boys. De sterke verdediger kwam in de winter van 2018 over van Spakenburg om furore te maken op Nieuw-Zuid. Al snel speelde hij zichzelf in de basis en werd hij binnen no-time een vaste pion in het elftal van de blauw-witten. Ook na het chaotische vorige seizoen kreeg hij de voorkeur van Erik Assink. Maynard de mannetjesputter met naast zich Jeffrey Ket de spelverdeler. Ook dit seizoen liet hij zien wat hij kon en leek een contractverlenging een ‘ABC-tje’.

Toch besloot de oud-prof anders en verlengde hij zijn verbintenis niet. Dat was best verrassend, aangezien er in sportief opzicht weinig te klagen valt voor beide partijen. De veelscorende verdediger (acht doelpunten) lag goed in de groep en zorgde ervoor dat de zaakjes in de achterhoede geregeld waren. Maar waarom koos de oud-speler van FC Volendam dan toch voor een vertrek?

,,Ik ben een echte liefhebber, dus in je achterhoofd ben je altijd met een nieuwe uitdaging bezig.”

,,Ik heb de keuze zelf gemaakt om te vertrekken”, erkent Maynard. ,,Er waren een aantal dingetjes voorgevallen wat in mijn ogen niet kon of mocht gebeuren. Dat zijn dingen die zich in de groep afspeelden. Dat waren niet de momenten die zich vorig seizoen afspeelden, maar dit seizoen. Dat neem je dan wel mee in je gedachten naar de contractbesprekingen toe. Tijdens de gesprekken was ik ook heel benieuwd hoe het bestuur over een aantal zaken dacht.”

Opgeheven hoofd
Maynard en Quick Boys kwamen er niet uit. Wat er was voorgevallen in de spelersgroep wilde de mandekker niet zeggen en dus blijft het een mysterieus verhaal. Echter kijkt hij met een goed gevoel terug op zijn periode bij Quick Boys, die nog een half jaar duurt.

,,Ik verlaat de club met opgeheven hoofd. Ik weet nog niet waar ik naar toe ga. Ik ben een voetballer en kijk wel om mij heen, maar plezier staat altijd bij mij voorop. Ik ben een echte liefhebber, dus in je achterhoofd ben je altijd met een nieuwe uitdaging bezig. Nadat ik aankondigde dat ik hier wegging, werd ik wel al links en rechts gebeld, maar ik wilde de eerste seizoenshelft eerst goed afsluiten met Quick Boys.”

Foto: Orange Pictures

Lees ook:Assink: ,,Quick Boys wordt mijn laatste klus op dit niveau”’
REACTIES OP DIT ARTIKEL

Wie maakt de meeste goals?

Programma & Uitslagen

Za. 26 jan.
Ajax (ama.)14.30Noordwijk
DVS'3314.30Quick Boys
ODIN'5914.30FC Lisse
Jong FC Den Bosch14.30Ter Leede
FC Rijnvogels14.30Spijkenisse
DSO14.30Valken '68
VVSB (zat.)14.30Van Nispen (zat.)
Kagia14.30Koninklijke HFC (zat.)
Katwijk15.30De Treffers
Rijnsburgse Boys15.30Jong Almere City FC
Jong Vitesse15.30VVSB
SJC18.00Harkemase Boys
Zo. 27 jan.
Hillegom14.00DSOV
Foreholte14.00Teylingen
RKDES14.00Van Nispen (zon.)
ASC14.00Warmunda