Timo Ruigrok stopt over een aantal maanden als actief voetballer. Dat kondigde de SJC-captain zaterdagochtend aan in het Bollenstreek Omroep-programma Cappuccino van onze verslaggever Cock Jue.

De 29-jarige Ruigrok bekende begin van de maand in onze Podcast VIDB Café al eerlijk hevig te twijfelen over eventueel aanblijven in de SJC-selectie. De middenvelder was daarin te gast met Marcel IJzendoorn, die de bal over wel of niet doorgaan volledig bij Ruigrok legde.

De Noordwijker heeft nu besloten af te gaan zwaaien. “De club moet het nog bekendmaken, maar het is mijn laatste seizoen. Ik ga nog zeven wedstrijden spelen en dan zit mijn voetbalcarrière erop.”

Doorgeschoven bij ADO
Ruigrok stond in de jeugdopleiding van SJC te boek als een groot talent en werd opgepikt door ADO Den Haag. Helaas liepen enkelklachten toen al als een rode draad door zijn voetballeven.

“Ik vraag me wel eens af hoe het had kunnen lopen als ik fit was gebleven en geen vier operaties had gehad”, vertelde Ruigrok in onze podcast. “Bij ADO ging het hartstikke goed: ik speelde veel, het rendement was goed en ik werd eerder doorgeschoven naar een hoger team. Wat dat betreft zat er wel muziek in en gooide die blessure roet in het eten.”

Sterke periode bij SJC
Die enkelklachten zorgden er ook voor dat Ruigrok medio 2018 snel moest stoppen bij VVSB, nadat hij zich in de kijker had gespeeld bij SJC. Uiteindelijk keerde hij terug op de Lageweg, waar hij al jaren een belangrijke kracht is op het middenveld. Ruigrok fungeert ook als aanvoerder van de zwart-witten.

Ruigrok geeft nu de voorkeur aan het gezinsleven en maatschappelijke loopbaan. “Ik ga een beetje padellen, dat vind ik hartstikke leuk. Ik heb twee kinderen, een lieve vrouw, dus we hebben genoeg leuke dingen te doen.”

Onlangs startte Ruigrok ook een eigen bedrijf. “Het gaat heel goed, we hebben een goede start gemaakt, maar er gaat ook heel veel tijd inzitten.”


Beluister hieronder de podcast met Ruigrok en IJzendoorn


Foto: Johanna Oskam

Lees ook: Ruigrok tóch door bij SJC: ‘Ik weet gewoon dat ik het heel erg zou gaan missen’

POPULAIRE BERICHTEN