Net als FC Lisse en Quick Boys dat in de voorgaande weken al ondervonden, maakte dit keer Rijnsburgse Boys kennis met de kracht en vooral de slimheid van Scheveningen. Op sportpark Houtrust viel er zaterdagmiddag voor de geel-zwarten weinig eer te behalen tegen het hechte collectief van John Blok.

,,We toonden strijd op de verkeerde momenten”, stelde trainer Pieter Mulders na afloop de enige juiste diagnose. ,,Zeven à acht spelers presteerden bij ons ondermaats. Dan weet je dat je een terechte nederlaag hebt geleden.”

Het 2-0 verlies voor de Uien mocht dan ook zonder twijfel terecht worden genoemd.  Na een gelijk opgaande openingsfase leken de bezoekers even het heft in handen te nemen. Dat schijnoffensief was echter een kort leven beschoren. Het gretige Scheveningen liet zich in de duels de kaas bepaald niet van het brood eten en dat resulteerde na precies een halfuur spelen in de openingstreffer.

Ruben Koorndijk leverde vanaf de rechtervleugel een lage voorzet af, die door Tim Peters leek te worden binnengelopen. Omdat de paal redding bracht, dacht Rijnsburgse Boys met de schrik vrij te komen. Nadat de bal direct hierna opnieuw voor de goal werd gebracht was het in twee instanties alsnog raak. Een inzet van Sandro Calabro werd van dichtbij door Peters verlengd en zo tot de openingstreffer gepromoveerd.

Onnauwkeurigheid
Bij Rijnsburgse Boys ging er voor de pauze te veel mis in de voortzetting om aanspraak te mogen maken op een treffer. Het Rijnsburgse gezelschap hanteerde te vaak de lange bal waarbij de precisie vaak ver te zoeken was. Voor Scheveningen-goalie Sven Wolfsheimer was er daardoor nauwelijks werk aan de winkel. Iets dat aan de overzijde wel anders was.

Onnauwkeurigheid in de eindfase voorkwam echter verder leed voor Rijnsburgse Boys, zodat de schade halverwege beperkt bleef tot één doelpunt. Daarbij liep Sven Verlaan ook nog eens tegen een terechte gele prent aan toen hij Mehmet Aldogan veel te fors attaqueerde. ,,We haalden bij lange na niet ons niveau”, treurde Mulders na afloop. ,,Dan denk je dat het na de rust wel opgepikt wordt. Die hoop bleek echter ijdel. Als je hier resultaat wilt boeken moet je gewoon top zijn. En dat waren we vandaag zeker niet.”

 ,,Diep, diep dom van hem om ook een tweede kaart te pakken. We hebben vandaag op de verkeerde momenten en de verkeerde manier strijd geleverd.”

Met clubtopscorer Rensy Barradas voor Aldogan ging de thuisploeg na de thee op zoek naar een tweede treffer. Die lag na een kleine tien minuten bijna achter Van Nieuwkoop toen de goalie zich, zonder verdere gevolgen overigens,  even in een schiettent moet hebben gewaand. Vervolgens laaiden de irritaties over en weer binnen de lijnen hoog op. Nadat Levi Schwiebbe en Joël Tillema het kort daarvoor in de middencirkel al met elkaar aan de stok hadden gekregen, was het even later helemaal raak.

Donny Verdam liep tegen geel aan, om nog geen twee minuten later opnieuw die kleur voorgehouden te krijgen door arbiter Winkel na een overtreding op Mitchell de Vlugt. De onvriendelijkheden, zowel verbaal als tegenover elkaar, hielden hierna nog even aan, waarna de rust weerkeerde binnen de lijnen. Mulders nam het daarbij zijn aanvoerder kwalijk dat hij zich zo had laten gaan. ,,Diep, diep dom van hem om ook een tweede kaart te pakken. We hebben vandaag op de verkeerde momenten en de verkeerde manier strijd geleverd. Met alle vervelende gevolgen van dien. Dat kun je ontgoochelend noemen.”

Met precisie
Scheveningen hinkte vervolgens op twee gedachten tegen tien man. De als een collectief spelende thuisploeg bleef bij Rijnsburgs balbezit terugkruipen, zonder daarbij in de omschakeling gebruik te maken van de ontstane ruimten. Daardoor kon het in de slotfase alsnog alle kanten op. Een vrije trap, die in de ogen van Mulders nooit gegeven had mogen worden, velde tenslotte het vonnis over het geel-zwarte tiental. Ricardo Samoender, een week eerder bij Quick Boys ook al van afstand succesvol, kogelde de bal vanaf 22 meter laag, maar met precisie achter Van Nieuwkoop.

Teleurstellend
Met Martijn Tjon-A-Njoek als extra spits probeerde Rijnsburgse Boys hierna nog te redden wat er te redden viel. De invaller was van dichtbij nog het dichtst bij een treffer. De enige krachtsinspanning die Wolfsheimer deze middag moest verrichten ging de goalie echter goed af. ,,We verliezen vandaag van een ploeg die het een stuk slimmer aanpakte dan wij. We lieten ons aftroeven op veel facetten.  Dat de scheids slechts twee minuten bijtelde verbaasde me wel. Dat hadden er met alle commotie in het veld zes moeten zijn. Maar we hebben vandaag natuurlijk niet door hem verloren. Niet alleen de punten zijn we kwijt, maar we lopen ook nog eens tegen domme gele kaarten op. Heel teleurstellend allemaal.”

Scheveningen-Rijnsburgse Boys 2-0 (1-0). 30. Peters 1-0, 86. Samoender 2-0

Bijzonderheden: 61. Rode kaart Donny Verdam (2x geel)

Rijnsburgse Boys: Van Nieuwkoop, Gielisse (82. Tjon-A-Njoek), Verdam, Artien, Strooker, Tillema, Verlaan, Goeman (89. Magan), Jongeneelen, Hudepohl (75. Wijks), Leonard

Samenvatting Omroep West:

Foto: Hans Heemskerk


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys20.00TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk12.30Quick Boys
FC Lisse14.30VVSB
Rijsoord14.30FC Rijnvogels
HVC'1014.30Valken '68
Soccer Boys14.30Kagia
VVSB (zat.)14.30Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys15.00Jong Volendam
ONS Sneek15.00Ter Leede
Van Nispen (zat.)15.00DoCoS
SJC (zat.)16.00Warmunda
TEC18.00Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC14.00Quick '20
Hillegom14.00ASC
Foreholte14.00RKDEO
Altior14.00Teylingen
VSV14.00Van Nispen (zon.)