Een zeer goed weekend voor de clubs in de Bollenstreek. Alle vier de ploegen boekten simpele zeges. Quick Boys zette in Rhenen VVA ’71 met 2-0 aan de kant. FC Rijnvogels herstelde zich van de nederlaag van vorige week tegen Swift door rode lantaarndrager Aalsmeer met 4-0 klop te geven. Valken ’68 boekte thuis een zeer belangrijke zege op naaste belager SVC’08: 2-0. Kagia gaf op eigen veld een galavoorstelling door Sportief met maar liefst 8-1 te vernederen.

VVA ’71 – Quick Boys 0 – 2

Quick Boys boekte voor de achtste maal in negen duels een overwinning. In Rhenen maakten Jaap van Duijn en Harry Zwarthoed de treffers voor de brigade van Ted Verdonkschot. Omdat ook koploper Sparta Nijkerk won (2-1), blijft de achterstand zeven punten.

Scoreverloop

43. Van Duijn 0 – 1, 75. Zwarthoed 0 – 2.

Quick Boys

De Groot, Breinburg, Freke, Ruijter, Derlagen, Woudenberg, Zwarthoed, Hoek, Bekooij (83. D. van der Plas), Kuhlmann (66. De Vries), Van Duijn (75. J. van der Plas).

FC Rijnvogels – VV Aalsmeer 4 – 0

De Katwijkers hervonden tegen hekkensluiter Aalsmeer weer de kampioensvorm. Op de 4-0 zege viel niets af te dingen. De voorsprong op Swift, dat zelf moeizaam met 1-0 won van Voorschoten ’97, blijft hierdoor zeven punten.

Scoreverloop

30. Onderwater 1-0, 43, Guijt 2-0, 55. Van der Horst 3 – 0, 85. Beijersbergen 4 – 0.

Valken ’68 – SVC ’08 2 – 0

Een zeer belangrijke overwinning voor de formatie van Andries Wendt. Doordat nummer twee Be Fair niet verder kwam dan een 1-1 gelijkspel tegen Monster, staan de Valkenburgers nog maar een punt achter op de runner-up. Koploper HVC ‘10 won wel en dus is de achterstand nog steeds zes punten.

Scoreverloop

12. Paauw 1 – 0, 58. Kuijt 2 – 0.

VV Kagia – Sportief  8 – 1

Voor Kagia is het kampioenschap weer een reëel doel geworden. Zelf veegde het de vloer aan met Sportief en koploper SEV kwam niet verder dan een 1-1 puntendeling tegen Zwammerdam. Één punt is nog maar het verschil dat de Lisserbroekers moeten goedmaken.

POPULAIRE BERICHTEN