Het was voor Valken’68 niet het weekend waar men op had gehoopt. De ploeg van Arie van Duijn verloor in de nacompetitie met 7-0 van Honselersdijk. Daarnaast kwam na afloop het nieuws  naar buiten dat Stefan van der Plas de club gaat verlaten om weer te voetballen bij ‘zijn’ Quick Boys. 

Dat gaat Van der Plas niet in een vriendenteam doen. Hij sluit vanaf komend seizoen aan bij de B-selectie van Quick Boys. Daar zal hij gaan spelen onder zijn vriend Youri Guijt. Het warme Valkenburgse bad verlaat hij om weer terug te keren op het oude nest: Nieuw-Zuid.

,,Het blijft altijd lastig om een stapje terug te doen”, vertelt de middenvelder over zijn vertrek naar Katwijk-Zuid. ,,Ik ben 26 en heb in principe nog een heel voetballeven voor me. Dat maakte de keuze ook lastig. Bij mijn vrienden voetballen trok mij zeker. Dat ik Valken nu achter me laat, is een samenloop van omstandigheden.”

Bandje
Naast het voetbal is Van der Plas graag actief bezig met verschillende activiteiten. De middenvelder, die op de zaterdagmiddagen vaak ballen onderschept, speelt ook nog in een bandje. De combinatie voetbal en leuke dingen doen ging niet meer samen voor de Katwijker.

,,Bij Valken hebben ze in ieder geval tegen me gezegd dat de deur altijd open staat.”

,,Als ik in een eerste elftal speel, dan wil ik daar alles voor doen. Dan moet daar alles voor wijken. Het voetbal heeft invloed gehad op mijn leven, maar er zijn nog zoveel dingen die ik wil doen. In dat bandje spelen vind ik leuk, maar ik vind watersporten bijvoorbeeld ook heel leuk. Dat zijn bepaalde dingen waar ik nu geen tijd voor heb.”

Ideaal
Wat opvallend is, is dat er bij de B-selectie van Quick Boys drie keer in de week getraind wordt. Daar komt de wedstrijd op zaterdag nog eens bij. ,,Ik principe ga ik twee keer in de week trainen. Waar ik ga spelen is ook nog niet duidelijk. Dat kan het tweede zijn, maar ook het derde elftal. Ik zou het begrijpen dat ik dan niet in het tweede speel als die gasten drie keer in de week trainen .”

Daarnaast kan er voor Van der Plas een mooie rol in het verschiet liggen op Nieuw-Zuid. Ondanks zijn 26 jaar heeft de middenvelder de nodige ervaring opgedaan. Dat is iets wat zijn teamgenoten kan helpen.

,,Ik ben niet super oud, maar die ervaring kan natuurlijk wel ideaal zijn voor jonge gasten. We hebben het ook over die functie in het team gehad. Ik heb de laatste jaren op een leuk niveau gevoetbald en ik zou het één en ander kunnen overbrengen. Misschien is dat wel de rol die ik krijg komend seizoen.”

Deur open
De kans dat zijn terugkeer bij de blauw-witten tegenvalt, is aanwezig. De twijfel over een vertrek op ’t Duyfrak was dan ook groot bij de Katwijker. Echter hoeft hij niet bang te zijn dat hij niet meer welkom is op het sportpark van de Valkenburgers.

,,Het kan tegenvallen en ik heb ook wel een moment gedacht dat ik zou spijt zou krijgen van deze keuze. Het schijnt dat je je snel aanpast aan het niveau waarop je speelt. Ik denk als je ouder wordt, dat je dan ook slimmer moet gaan voetballen. Bij Valken hebben ze in ieder geval tegen me gezegd dat de deur altijd open staat. Ik ben daar gekomen om in de Eerste Klasse te voetballen en dat is helaas niet gelukt. Dan nog heb ik daar twee fantastische jaren gehad.”

Foto: Saam de Mooij

Lees ook: ‘Schaamte bij Valken’68: ,,Dit is de meest zwarte dag uit mijn carrière”‘


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Din. 15 okt.
Oefenwedstrijden
FC Lisse 1-1Quick Boys
Don. 17 okt.
VVSB20.00RKVV DEM
Zat. 19 okt.
Docos 14.30Kagia
Van Nispen (zat.) 14.30Soccer Boys
Valken'68 14.30RCL
VVSB (zat.) 14.30 FC VVC
FC Boshuizen 14.30Warmunda
Zon. 13 okt.
SDO14.00SJC
Forholte 14.00VV Wilhelmus
Hillegom 14.00HMSH
Teylingen 14.00HVV
VVH/Velserbroek 14.00Van Nispen (zon.)