De Noordwijkerhoutse supporters stonden te trappelen als we voorzitter Arjan Broekhof mogen geloven. De preses van VVSB doelt op de kaartverkoop voor de KNVB-bekerwedstrijd tegen FC Volendam. VVSB neemt het dinsdag 13 december in de achtste finale van de nationale beker op tegen de Volendammers. De paars-gele bekerkoorts begint weer te lijken op die van vorig jaar.

Het wachten werd uiteindelijk beloond voor de nummer acht van de Tweede Divisie. VVSB kreeg een kleine 1500 kaarten voor supporters en ook nog eens 300 zogeheten ‘business-kaarten’. En dus moet het weer een Noordwijkerhoutse feestje worden in het ‘Kras Stadion’ als het aan Broekhof ligt. Op de eerste verkoopavond, afgelopen dinsdag, vloog er binnen een kwartier 500 kaarten over de toonbank.

‘Beter dan Den Bosch’
,,Iedereen wilde weten hoeveel kaarten wij zouden krijgen, vrij snel na de loting”, vertelt Broekhof. ,,Maar dan kan je beter even wat langer wachten en alles goed afstemmen met de thuisspelende ploeg. Dat we nu zoveel kaarten hebben gekregen is leuk! En de gesprekken zijn allemaal vrij goed verlopen.”

,,Kijk, dit is beter dan FC Den Bosch”, herinnert Broekhof zich. Toen liet de algemeen directeur van de club uit de Eerste Divisie, Edward van Wonderen, in een interview weten dat het een feestje voor FC Den Bosch moest worden. Dat schoot bij veel Noordwijkerhouters in het verkeerde keelgat. ,,Dat ging toen zijn eigen leven leiden”, denkt de Noordwijkerhoutse voorzitter nog even terug aan vorig jaar.

uitvak-vvsbHet uitvak van VVSB in de KNVB-beker kwartfinale tegen FC Den Bosch van afgelopen jaar

,,Maar we hebben het fantastisch in kunnen vullen. Dat het allemaal eventjes duurde, kwam omdat de Volendam ook even met de eigen supporters in overleg moest. Ze hebben contact gehad met de supportersvereniging. En nu verhuizen hun supporters binnen het stadion, zodat wij een groot uitvak hebben. Dat is een mooi gebaar!”

Foto’s: Tino Stulen


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys20.00TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk12.30Quick Boys
FC Lisse14.30VVSB
Rijsoord14.30FC Rijnvogels
HVC'1014.30Valken '68
Soccer Boys14.30Kagia
VVSB (zat.)14.30Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys15.00Jong Volendam
ONS Sneek15.00Ter Leede
Van Nispen (zat.)15.00DoCoS
SJC (zat.)16.00Warmunda
TEC18.00Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC14.00Quick '20
Hillegom14.00ASC
Foreholte14.00RKDEO
Altior14.00Teylingen
VSV14.00Van Nispen (zon.)