Luca Tarani had op 7 september tegen Sparta Nijkerk (4-1 verlies) z’n laatste minuten gemaakt voor FC Lisse. Daarna verdween hij even van de radar. In de betrekkelijke anonimiteit werkte Tarani z’n wedstrijden af bij het tweede of zat hij op de bank van de derdedivisionist. Zaterdag pakte de voetballer uit Nieuw Vennep weer eens z’n kans in het keurkorps van trainer Robbert de Ruiter. Met een treffer en een belangrijke voorassist had hij een groot aandeel in de 1-2 overwinning op GOES.

De overwinning in Zeeland kwam uiteindelijk pas laat tot stand. In de laatste vijf minuten van de wedstrijd wist FC Lisse een 1-0-achterstand om te draaien in een 1-2-overwinning. Daarvoor had het de invallers Tarani en Tom Duindam nodig. ,,We gingen op dat moment een soort 3-4-3 spelen en dat pakte goed uit.”

Hoofdrol
Eigenlijk had Lisse het nooit zo ver moeten laten komen tegen de nummer zeventien van de Derde Divisie. ,,We waren bijna een uur lang echt veel beter. Alleen misten we na een uurtje spelen een penalty via Kubilay Köylü. Daarna maakten zij ook nog de 1-0. In het laatste kwartier hebben we de boel omgegooid.”

In die fase pakte Tarani een hoofdrol. Hij zette FC Lisse eerst Lisse op gelijke hoogte met GOES en zette een minuut later de aanval op voor de 1-2 van Tom Duindam. ,,Ik kon de bal veroveren en gaf een steekpass op Köylü. Die stuitte eerst nog op de keeper. Daarna kon Tom in de rebound raak schieten.”

,,Ik voel me honderd procent. Zo’n periode van weinig spelen is lastig.”

De hoofdrol die 20-jarige aanvaller pakte was niet alleen belangrijk voor de Lissenaren, maar ook voor Tarani zelf. Hij baalde, logischerwijs, van de geringe aantal speelminuten die hij de afgelopen twee maanden kreeg. ,,Ik krijg gewoon weinig kansen op dit moment. Nu kreeg ik ‘m tegen GOES en heb ik ‘m ook gepakt. Ik hoop dat ik dat ook nu aan de trainer heb bewezen. Weet je, ik zit nu een beetje tussen één en twee in. Dat vind ik best moeilijk.”

Vorig jaar kwam Tarani nog tot negentien duels in het eerste van FC Lisse, waarvan tien als basisspeler. Tegen GOES stond de voetballer uit Nieuw Vennep pas voor de vierde keer dit seizoen op het veld voor de Lissenaren, voor de tweede keer als invaller. ,,Het trainen gaat gewoon goed en lekker. Ik voel me honderd procent. Zo’n periode van weinig spelen is lastig.”

Ranglijst
Het is voor Tarani spijtig dat juist zijn concurrenten nu de spelers zijn die het beste in vorm steken voor de Lissenaren: Köylü en Jaap Zwetsloot. Hij heeft zelfs meer concurrentie dan alleen deze twee buitenspelers. ,,Ook Oussama Siali, Bryan Illiohan en Ayoub Ait Afkir kunnen op mijn plek spelen. En voor het team is het alleen maar fijn wanneer jongens als ‘Kubi’ en Jaap het goed doen. Ik gun het die gasten ook van harte.”

Met de overwinning op GOES klimt FC Lisse langzaam weer een beetje omhoog op de ranglijst. De club pakte tien punten uit de laatste vijf wedstrijden en staat nu tiende. Nog steeds te laag voor de FC, vindt Tarani. ,,We hebben zoveel voetballende kwaliteit, vooral op het middenveld, dat we gewoon in de top vijf moeten kunnen spelen. Alleen krijgen we te veel tegengoals en maken we ze zelf te moeilijk. Dan wordt het lastig.”

Archieffoto: Hubert Habers

Lees ook: ‘Rauws verlaat FC Lisse na negen seizoenen’


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Za. 7 dec.
Excelsior'31 14.30FC Lisse
Ter Leede 14.30VVOG
SC Feyenoord 14.30FC Rijnvogels
SVC'0814.30Kagia
Valken'68 14.30DoCoS
VVSB (zat.) 14.30Be Fair
Roodenburg 14.30Warmunda
IJsselmeervogels 15.00Noordwijk
Quick Boys 15.00Excelsior Maassluis
Rijnsburgse Boys 15.00TEC
Sparta Nijkerk 15.00VVSB
Van Nispen (zat.) 15.00Westlandia
Koninklijke HFC 15.30Katwijk
SV Hillegom 18.00Teylingen
Zo. 8 dec.
SJC14.00RKAVV
Foreholte14.00Concordia
Zwanenburg 14.00Van Nispen (zon.)