Tomas Arroyo

Iedereen was het er zaterdagmiddag over eens dat Ter Leede het in de eerste helft redelijk voor elkaar had tegen SteDoCo. Niet dat het spel zo sprankelend was, maar organisatorisch stond het goed. De Sassenheimers werkten voor elkaar en opereerden echt als team. De tweede helft werd echter alles anders en stortte de Sassenheimse ploeg als een kaartenhuis in elkaar. Niemand keek dan ook gek op toen er na negentig minuten een 1-3 eindstand op het scorebord stond.

„Het is echt zonde’’, baalde Feyo Glim na afloop van de wedstrijd. „We speelden in de eerste helft gewoon een prima pot. We hadden het toen gewoon af moeten maken en al met 2-0 of misschien 3-0 voor moeten staan.’’

Lulinho Martins was echter de enige doelpuntenmaker aan het eind van het eerste bedrijf. Maar van die euforie kon de Sassenheimse ploeg maar kort genieten. Bij de bezoekers kwam Charlton Vicento in de rust het veld in en hij zorgde nog geen minuut later alweer voor de gelijkmaker.

„We pepten elkaar nog op. Maar na de 1-1 gingen de koppies hangen en ging het vrij snel. Daarna probeerden we elkaar de wedstrijd in te praten. Maar als er één of twee mensen niet mee doen, dan kan het snel gaan.’’

„Ik ben ook nog jong en moet nog veel leren’’

Na een kwartier spelen was het Benjamin van Wanrooij die voor de 1-2 tekende. Na dom balverlies van Ter Leede op eigen helft, kon de aanvaller met een droge knal de tweede treffer van de bezoekers maken. De derde goal viel vlak voor tijd nadat de Sassenheimse verdediging de aanvallers van SteDoCo buitenspel probeerde te zetten.

Collectief
Na vier wedstrijden heeft Ter Leede nog maar één punt behaald. Iedereen in Sassenheim beseft dat dit een loodzwaar seizoen wordt. Maar des te belangrijker is het dat de rood-gelen echt als team bij elkaar blijven. Iets wat in de tweede helft tegen de ploeg uit Hoornaar niet te zien was.

„We moeten zorgen dat alle koppen dezelfde kant opstaan. Er zit ook echt wel een stijgende lijn in. Maar na zo’n tweede helft houden we toch een rotgevoel aan deze wedstrijd over.’’

Glim, die overkwam van De Dijk, kreeg gelijk de aanvoerdersband om zijn arm bij Ter Leede. De 23-jarige middenvelder moet er samen met een paar andere sterkhouders voor zorgen dat het in ieder geval geen troosteloos seizoen wordt.

„Ik praat veel met die gasten en ook in het veld probeer ik de lijnen uit te zetten. Ik ben constant bezig met die jongens. Maar ook ik ben nog jong en moet nog veel leren’’, sluit Glim af met een uitspraak waar het probleem van Ter Leede voor een deel ligt.

Ter Leede – SteDoCo 1-3 (1-0) 43. Martins 1-0, 46. Vicento 1-1, 59. Van Wanrooij 1-2, 83. Toure 1-3

Ter Leede: Bekkers, Petronia (78. Hoekstra), Arroyo, Walraven, Darrazi, Glim (69. Wajer), Mouchih, Echahbouni, Steemers (69. Kaabouni), Bekooij, Martins