Zeven dagen eerder verloor Ter Leede vrij kansloos van directe concurrent GOES (3-0). Ditmaal stond er weer een ritje naar Zeeland op de planning. De Sassenheimers namen het op tegen het sterker geachte HSV Hoek. „Daarom was het voor ons ook een beetje afwachten wat we konden verwachten’’, vertelde Ian van Otterlo. Maar de ploeg van Steef Roodakkers kwam onwijs goed voor de dag en was het elftal uit Zeeland twee helften de baas.

„Tijdens de lange reis terug hebben we daarom ook wel een klein feestje gevierd’’, sprak Van Otterlo tevreden. „Ik weet eigenlijk ook niet waar we dit opeens vandaan halen. Al voelde ik voor de wedstrijd al dat we sterk voor de dag zouden komen. We hadden goed getraind en vanaf minuut één waren we de betere ploeg.’’

Terugkeer Bekkers
De terugkeer van keeper Michael Bekkers speelde daar een rol in. De goalie speelde zijn laatste wedstrijd uit bij FC Lisse (0-2) en lag er daarna een tijdje uit met een blessure. Tegen Hoek liet de doelman zien waarom hij de nummer één is onder de lat in Sassenheim.

„Anders gingen we met 1-1 rusten en zoude wedstrijd misschien heel anders zijn gelopen. Daarin zag je dat Bekkers echt een topkeeper is’’

„We hadden in de eerste helft veel de bal en kwamen door een fout van hun op een 0-1 voorsprong via Steemers. Al moet ik ook zeggen dat het drukzetten van Jordly Petronia erg goed was. Maar ondanks ons dominerende spel, kregen zij ook twee goede kansen.’’

„Bekkers pakte twee belangrijke ballen. Anders gingen we met 1-1 rusten en zou de wedstrijd misschien heel anders zijn gelopen. Daarin zag je dat Bekkers echt een topkeeper is. Clé (Vos de Mooij, red.) en Daan (Prins, red.) hebben het goed gedaan, maar Bekkers is echt een stuk beter. Dat weten zij ook en dat is ook logisch, want hij heeft meer ervaring.’’

Met de wind in de rug ging Ter Leede Hoek nog meer onder drukzetten vanaf de eigen zestien. Daardoor liep het uit naar een 0-3 voorsprong door doelpunten van Van Otterlo en Jeffrey Bok. Via een klutsgoal kwam de thuisploeg nog op 1-3.

„In die fase hadden we het tien minuten even moeilijk. Zij hadden er al een lange aanvaller in staan en brachten nog een lange spits in het veld. Maar na de 1-4 van Jim Gillissen was de wedstrijd gespeeld. Daarmee wonnen we voor de tweede keer dit seizoen van Hoek. Dat is toch best knap.’’

Sterke fase
Met zeven punten uit vier wedstrijden zijn de Sassenheimers de laatste weken goed op weg om handhaving in de Derde Divisie te realiseren. De uitglijder tegen GOES was daar een uitzondering op. Van Otterlo vindt het lastig om te zeggen waar dat precies aan ligt, maar merkt wel dat zijn ploeg de laatste tijd beter staat te spelen.

„Hopelijk heb ik daar nu een streep onder gezet en kan ik de komende tijd weer knallen’’

„De spirit in het team is heel goed. We werken meer voor elkaar en lijken wel een beetje scherper. Dat er tegen Hoek twee gasten af moesten vanwege kramp, zegt denk ik veel. Daarnaast vliegen sommige ballen er nu net wat makkelijker in dan voorheen.’’

Met drie duels op de rol tegen directe concurrenten Ajax (ama.), SteDoCo en andermaal GOES, komen er belangrijke weken aan in Sassenheim. Daarom kan deze sterke vorm van de Sassenheimers wel eens van vrij groot belang zijn. „We moeten daar de nodige punten uit pakken. Maar hoe beter de tegenstander, hoe beter wij zijn. Althans, dat is vaak zo. Laten we de komende weken maar het tegendeel bewijzen.’’

Mindere vorm
Met een goal en een assist was Van Otterlo zelf ook belangrijk voor Ter Leede. Dat was alweer een tijdje geleden. De aanvallende middenvelder leek een beetje uit vorm en onderstreepte dat zelf ook.

„Ik heb een aantal mindere wedstrijden gespeeld. Dat ligt vooral aan mezelf, maar ik ben als lopende middenvelder ook afhankelijk van andere spelers. Hopelijk heb ik daar nu een streep onder gezet en kan ik de komende tijd weer knallen.’’