Na enkele weken afwezigheid schitterde Van Nispen (zon.)-speler Jelle Vleugel op papier weer met een goal in de uitwedstrijd tegen SJZ. De aanwezigheid op het scoreformulier van de ervaren Noordwijkerhouter overstemde het gemis van zijn naam tussen de ‘blijvers’ het komende seizoen. Net zoals de toekomst van Van Nispen (zon.) nog in nevelen is gehuld vanwege het naderende vertrek van de Derde Klasse uit West II, zo onzeker is ook de voetballende toekomst van de aanvaller van de Zilkers.

Het seizoen begon al vreemd voor de deelnemer van de Derde Klasse. Vanwege de teruglopende belangstelling in die competitie besloot de KNVB al tot een splitsing van de ranglijst halverwege het seizoen. De nummers één tot en met zes zouden na een volledige eerste seizoenshelft in de Derde Klasse Hoog (kampioenspoule) gaan spelen, de nummers zeven tot en met vijftien waren genoodzaakt de rest van het seizoen uit te spelen in de Derde Klasse Laag.

Windje mee
Met een zevende plek op de ranglijst miste Van Nispen (zon.) de kampioenspoule op een haartje en daarmee ook de kans om te promoveren naar de Tweede Klasse. ,,We werden precies zevende en hadden daar ook in de lagere competitie nul profijt van”, zag Vleugel teleurgesteld aan.

,,Nadat we werden gekoppeld met SJZ, Graaf Willem/VAC en wat Rotterdamse tegenstanders, wisten wel dat de wedstrijden tegen SJZ en Graaf Willem de zwaarste zouden worden. Die spelen we nota bene ook nog allebei uit.” Zondag werd het bij SJZ 1-1 en daarmee kregen de beide ploegen wat ze verdienden. ,,Het weer was, net zoals het hele weekend eigenlijk, de absolute spelbreker en had enorm veel invloed op het spel.”

,,Het bestuur gaat dinsdag nog een keer met de spelersgroep zitten om er over te praten, dat weet ik wel.”

In Zoeterwoude wilde Van Nispen (zon.) in eerste instantie nog van de nood een deugd maken door de wind tactisch in te zetten bij het spel. ,,We wilden de toss winnen. Dan konden we in de eerste helft met tegenwind spelen en de tweede helft met wind mee. We wonnen de toss ook, maar de wind draaide halverwege de eerste helft”, kon Vleugel er zelf wel om lachen. ,,Als je in de tweede helft de wind tegen hebt, ben je al meer vermoeid. Dan is het voor de tegenstander, die dan wind mee heeft, makkelijker druk zetten.”

Uiteindelijk kwam SJZ als beste uit de startblokken op de koude en natte zondagmiddag in maart. Nadat de wind draaide kwam Van Nispen (zon.) beter in het spel en maakte het via Vleugel de 1-0. ,,Voor het mooie hadden we voor de rust ook de 2-0 moeten maken.”

Ted Duivenvoorde is in een stevig duel verwikkeld, Koen van der Linden en Jelle Vleugel kijken toe

,,In de tweede helft ging SJZ namelijk veel meer drukken. Wij dachten eigenlijk naarmate de wedstrijd vorderde, dat we het dood konden spelen. Tot zo’n acht minuten voor tijd. Een bal die naast zou gaan, werd nog van richting veranderd en belandde in onze goal. Een beetje een lullige tegentreffer dus.”

West I
Het gelijke spel tegen SJZ kwam een paar dagen na het rigoureuze besluit van de KNVB om volgend seizoen sowieso geen Vierde Klasse meer in te plannen in West II en het jaar daarna ook de Derde Klasse te schrappen. Het besluit kwam voor Vleugel een beetje uit de lucht vallen.

,,Ook het feit dat Van Nispen (zon.) de keuze al heeft gemaakt blijkbaar om naar West I te gaan. Ik weet het fijne er nog niet echt van. Ik moet ook eerlijk zeggen dat ik de laatste weken in Amerika heb gezeten en dat het ook een beetje langs me heen is gegaan dus. Het bestuur gaat dinsdag nog een keer met de spelersgroep zitten om er over te praten, dat weet ik wel.”

,,Ook Vladimir Jozic is daar nu bij gekomen. Het is ook wel aantrekkelijk om daar mee te gaan voetballen.”

Of Vleugel überhaupt de switch gaat meemaken als speler van Van Nispen (zon.) is de vraag. ,,Het klopt dat ik nog niet op het lijstje van blijvers stond. Dat heeft met meerdere dingen te maken. Wat doen bijvoorbeeld spelers als Koen van der Linden of Joost Verwer? Dat zijn ook een beetje de ervaren spelers van deze groep.”

Plezier
,,Daarnaast is er bij VVSB een team dat een beetje aan mij zit te trekken: zaterdag 3. Daar spelen allemaal jongens in waar ik in de jeugd ook mee heb gespeeld. Ook Vladimir Jozic is daar nu bij gekomen. Het is ook wel aantrekkelijk om daar mee te gaan voetballen.”

,,Aan de andere kant haal ik nog heel veel plezier uit alle trainingen en het lekker ballen met jonge spelers om mij heen. We draaien dit seizoen ook voetballend een beter seizoen dan vorig jaar. Al die dingen moet ik de komende tijd naast elkaar gaan leggen.”

Foto’s: Trudy van den Berg

Lees ook: ‘Kuyt wordt stagiair bij Jaap Stam’POPULAIRE BERICHTEN