Spelers die goed zijn voor de balans in het elftal. Je hoort het trainers vaak zeggen en tegelijkertijd zijn ze dan lovend over die spelers. Tom Noordhoff, die afgelopen zomer overkwam van OFC en naar FC Lisse trok, is ook zo’n speler. Met zijn 24 jaar is Noordhoff nog jong, maar toch barst hij van de ervaring. Een doorbraak bij Ajax zat er voor de middenvelder nooit in, dus daarom zocht hij zijn heil bij Telstar. Daarna ging de controleur op avontuur in de Bollenstreek. Hij is nu neergestreken op Ter Specke en in het geel-blauwe shirt zou hij wel eens de missing link van de club kunnen zijn. 

Tegen Barendrecht (0-2) maakte Noordhoff twee weken geleden zijn debuut. Ook in de derby tegen VVSB (2-4) mocht de middenvelder vanaf het startsein opdraven. Zijn aanwezigheid op het veld doet hem goed, maar de oud-prof is op dit moment nog verre van fit.

,,Ik speel op dit moment met pijnstillers. Het gaat daarom wel, maar het is niet ideaal. Ik heb last van m’n binnenband en dan met name bij de aanhechting. Het is dus een bot en dat voelt af en toe vrij irritant aan. Ik weet ook niet hoe lang het precies gaat duren voordat het helemaal weg is, maar ik ben in ieder geval op de weg terug. Ik heb ook nog niet het idee dat ik vrij in m’n hoofd ben en daardoor vrijuit kan spelen. Dat hoop ik later te kunnen tonen. Ik heb nog niet m’n niveau laten zien.”

,,Ik ben een speler die graag aan de bal is”

Op dat Lisserse middenveld moet Noordhoff niet alleen voor balans zorgen. De ballen afpakken hoort bij zijn takenpakket, maar de oud-jeugdspeler van Ajax bezit meerdere kwaliteiten. ,,Ik ben een speler die graag aan de bal is”, gaat hij verder. ,,Ik ben iemand die elke bal wilt opeisen. Meestal ben ik het station waar we vanuit kunnen voetballen. Verder heb ik in het betaalde-en amateurvoetbal de nodige ervaringen opgedaan, dus dat probeer ik ook op de jongens over te brengen. Ik ben pas 24, dus het valt wel mee dat ik een enorm ervaren kracht ben. Ik ben wel al kaal, dus dan lijkt het alsof ik ouder ben”, zegt de middenvelder met een knipoog.

Bollenstreek
Voor veel spelers in het amateurvoetbal blijft het altijd een droom: voetballen in de Bollenstreek. Zo ook voor Noordhoff. De middenvelder wilde in zijn voetballoopbaan graag aan de slag in de Bollenstreek en koos daarom afgelopen zomer om de overstap van OFC naar Lisse te maken.

,,Het is nog niet top, maar ik heb wel het idee dat we stappen maken.”

,,Dit is een hele andere club dan OFC. Ik vind FC Lisse een echte verenging waar de mensen veel meer betrokken zijn. Daarnaast trainen we op gras en zijn de faciliteiten ook prima. Lisse komt op mij over als een nette en fatsoenlijke club. Ik heb als amateurvoetballer altijd al de ambitie gehad om in de Bollenstreek aan de slag  te gaan. Vorig seizoen had ik al een paar opties, maar toen wilde ik met OFC nog proberen om voor die Tweede Divisie te gaan. Ik hoop bij deze club op een mooi seizoen. We hebben een mooi gras veld, er komt genoeg publiek kijken, dus dan zou het mooi zijn als we een goed seizoen kunnen draaien. Het is nog niet top, maar ik heb wel het idee dat we stappen maken.”

Foto: Orange Pictures

Lees ook:Bosman beleeft één van de meest bizarre weken uit z’n voetballeven
REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Di. 19 nov.
Oefenwedstrijd
VUC0-1Quick Boys
Do. 21 nov.
Districtsbeker
Van Nispen (zon.) 2-2SEP *wns
Za. 16 nov.
ODIN '5914.30FC Lisse
Barendrecht14.30VVSB
Ter Leede14.30DVS '33
DUNO14.30FC Rijnvogels
Valken '6814.30Te Werve
Van Nispen (zat.)15.00Kagia
Blauw Zwart15.00VVSB (zat.)
Warmunda15.00Meerburg
Rijnsburgse Boys15.30Katwijk
Jong Sparta15.30Noordwijk
Quick Boys15.30AFC
Zo. 24 nov.
SJC14.00Hoogeveen
Foreholte14.00Hillegom
RKDEO14.00Teylingen
Sporting Leiden14.00Van Nispen (zon.)