SDV Barneveld – Quick Boys 0 – 2

De Katwijkers boekten een niet hele makkelijk zege in Barneveld. Er waren kansen over en weer, maar daar sprong de formatie van Ted Verdonkschot het beste mee om. Het eerste gevaar kwam van de thuisploeg. In de achtste minuut raakte het van afstand de paal. Daarna golfde het spel op en neer en kwamen er ook kansen voor Quick Boys. SDV Barneveld-doelman Van Binsbergen moest twee keer handelend optreden bij inzetten van Jaap van Duijn. Die laatste stelde tien minuten voor rust Harry Zwarthoed in staat om de 0-1 te maken. Een voorzet van de linksbuiten werd door de middenvelder fraai binnen geschoten. Na de rust hetzelfde spelbeeld. Barneveld kreeg kansen, maar de gastheren sloegen toe. Eerst raakte Zwarthoed nog de lat, tien minuten voor tijd bekroonde Van Duijn uit een counter zijn goede wedstrijd door de beslissing voor zijn rekening te nemen: 0-2. Koploper Sparta Nijkerk won eveneens, waardoor het verschil nog steeds zeven punten is.

Scoreverloop

37. Zwarthoed 0 – 1, 82. Van Duijn 0 – 2

Quick Boys

De Groot, Almeida (85. Den Haan), Freke, Ruijter, Derlagen, Woudenberg, Zwarthoed, Hoek, Bekooij (75. D. van der Plas), Kuhlmann (45. De Vries), Van Duijn.

FC Rijnvogels – RCL 5 – 2

Nog twee winstpartijen is Rijnvogels weg van het kampioenschap. Op de eigen Kooltuin hadden de roodhemden geen moeite met RCL: 5-2. Door het verlies van concurrent Swift, dat met 1-0 verloor van Zwaluwen ’30, is het verschil opgelopen naar tien punten. Martin Onderwater twee maal, Yuri Guijt twee maal en Mitchell Beijersbergen zetten hun naam onder vier van de doelpunten.

Valken ’68 – Zevenhoven 2 – 0

De Valkenburgers blijven koploper HVC ’10 op de hielen zitten. Op het ’t Duyfrak werd een 2-0 zege geboekt op Zevenhoven. Mark Kabelaar verzorgde met twee treffers de gehele productie. Verschil met de ploeg uit Hoek van Holland blijft drie punten. Over twee weken treffen beide ploegen elkaar in de kustplaats.

VV Kagia – Oosterheem 1 – 1

De formatie van Jerry Ubink heeft een gevoelig tikje opgelopen in de strijd om de titel in de derde klasse. De Lisserbroekers kwamen thuis niet verder als een 1-1 gelijkspel tegen hekkensluiter Oosterheem. Koploper DWO won wel, waardoor het verschil nu vijf punten is.