Sparta Nijkerk – Quick Boys 3-3

Quick Boys heeft in een spectaculaire wedstrijd Sparta Nijkerk laten ontsnappen. De eerste kans was voor de Katwijkers, maar Harry Zwarthoed kwam net tekort om een voorzet van Jaap van Duijn binnen te werken. Een paar minuten later was het aan de andere kant wel raak.  Een vrije trap belandde voor de voeten van Tim Krux, die de bal achter doelman Patrick de Groot schoot: 1-0. De bezoekers hadden het vervolgens zwaar, maar kwamen toch weer naast de koploper. Wie anders dan het duo Van Duijn en Jeroen Ketting verzorgden de gelijkmaker. De linksbuiten gaf voor en Ketting stond op de goede plaats om zijn hoofd tegen de bal te zetten: 1-1. Quick Boys werd sterker en sterker, maar het was de thuisploeg dat opnieuw de leiding nam. Uit een corner kopte Muller de 2-1 binnen. Wie dacht dat Quick Boys geslagen zou zijn, kwam bedrogen uit. Halverwege het tweede bedrijf zette Van Duijn de bezoekers weer naast Sparta Nijkerk. Het duel leek op een 2-2 af te stevenen toen Ketting met zijn tweede treffer, uit een voorzet van Bart Freke, de gehele Katwijkse meegereisde aanhang gek kreeg. Tot teleurstelling van diezelfde aanhang scoorden de gastheren diep in blessuretijd toch nog de 3-3.

Scoreverloop

9. Krux 1 – 0, 26. Ketting 1 – 1, 55. Muller 2 – 1, 64. Van Duijn 2 –2, 88. Ketting 2 – 3, 90. n.b. 3 – 3

Quick Boys

De Groot, Almeida, Freke, Ruijter, Derlagen, Woudenberg, D. van der Plas (79. De Vries, 90 Den Haan), Zwarthoed (63. Bekooij), Hoek, Ketting, Van Duijn.

FC Rijnvogels – Alexandria ’66 4-1

Volgende week kan dan echt de platte kar van stal worden gehaald op De Kooltuin. Door de 4-1 zege op Alexandria ’66 is Rijnvogels bij winst volgende week op Forum Sport kampioen. Uit een corner van Martin Onderwater zette Mitchell Beijersbergen de ploeg van Hein van Heek op een 1-0 voorsprong. Rijnvogels kreeg kansen om de score uit te breiden, maar moest wachten tot aan de 57e minuut toen Onderwater de score verdubbelde. Met een kwartier te spelen maakten de Rotterdammers het weer spannend door de aansluitingstreffer te produceren. Invaller Timo Schaap maakte vlak voor tijd aan alle onzekerheid een einde door derde Katwijkse treffer tegen de touwen te schieten. Opnieuw Schaap bepaalde in blessuretijd de eindstand op 4-1.

Valken ’68 – MVV ’27 5-2

De thuisploeg kende een slechte start en kwam al gauw op achterstand. Nog voor rust werkte Dico Schaap dat vlekje weg: 1-1. Nauwelijks vijf minuten later schoot Mark Akkerman de bezoekers weer op voorsprong: 2-1. Mark Kabelaar zorgde een kwartier in de tweede helft weer voor een gelijke stand. De thuisploeg, de laatste weken zeer goed op dreef, ging erop en erover. Dankzij drie doelpunten in het slot van de wedstrijd bleven de punten alsnog op ’t Duyfrak. Medekoploper HVC ’10 won ook zodat beide ploegen nog steeds gebroederlijk de ranglijst aanvoeren.

VV Kagia – Lugdunum 2-1

De Lisserbroekers boekten een zwaarbevochten zege op Lugdunum. Concurrenten DWO en SEV wonnen ook hun duel zodat deze drie ploegen samen gaan uitmaken wie er kampioen wordt. Kagia kwam twintig minuten na rust pas op voorsprong door Jelle Boot. Met nog krap tien minuten te spelen, trokken de bezoekers de stand weer in evenwicht. In het slot van het duel trok Kagia de winst alsnog naar zich toe.