Midweeks succes in een bekertoernooi hebben en het weekend erna punten verspelen. Het is een fenomeen dat je regelmatig voorbij ziet komen bij de Eredivisieclubs die ook Europees spelen. Kan de 2-0-nederlaag die Quick Boys na de bekerstunt op dinsdag tegen NAC Breda tegen Jong Almere City leed ingedeeld worden in de categorie ‘Europa Cup-blues’? Keeper Paul van der Helm was helder met zijn conclusie. “Het was vandaag niet goed genoeg.”

Jong Almere City en Quick Boys konden het publiek nauwelijks vermaken in de eerste helft. De thuisploeg wist echter wel tot scoren te komen, Tijmen Wildeboer zette een kleine tien minuten voor rust de 1-0 op het bord door raak te knikken uit een corner.

Risico’s genomen, definitieve beslissing
In de eerste fase na rust ging bij Quick Boys het tempo wat omhoog en kreeg de ploeg van Thomas Duivenvoorden een aantal kansen en mogelijkheden. De goal wilde echter niet vallen en de omstandigheden werden steeds zwaarder. Quick Boys moest in de jacht op de gelijkmaker risico nemen en daarvan profiteerde Jong Almere City kort voor tijd. Kromah tekende voor de 2-0 en daarmee de definitieve beslissing.

“Het was niet goed genoeg vandaag”, zei Van der Helm na afloop. “In de eerste creëerden we heel weinig, al denk ik wel dat we een strafschop moeten krijgen na een overtreding op Chima Bosman. Na rust kregen we wel kansen, maar ontbrak dat beetje geluk wat je soms nodig hebt.”

Dat Quick Boys net iets minder fris was dan de beloften van Almere City, die midweeks niet in actie kwamen, zou volgens Van der Helm een reden voor het verlies kunnen zijn. “Maar als je 34 competitiewedstrijden speelt, zit er altijd wel zo’n wedstrijd als deze tussen.”

“Komende week moeten we goed analyseren waar het vandaag misging en die lessen leren in aanloop naar de volgende wedstrijd”, besloot Van der Helm nuchter zijn nabeschouwing.

Onze mediapartner RTV Katwijk sprak na afloop met Quick Boys-trainer Thomas Duivenvoorden. Beluister dat audio-interview hieronder:

Archieffoto: Orange Pictures