Vooropgesteld: Sander van der Horst vindt dat FC Rijnvogels een prima eerste competitiedeel speelde. Toch knaagt er ook iets bij de aanvoerder van de Kooltuinbewoners. Resultaten in absolute topwedstrijden blijven tot zijn ongenoegen achter. Dat moet dus beter in 2016. 

,,We kunnen natuurlijk op een zeer geslaagde eerste seizoenshelft terugkijken”, startte Van der Horst zijn relaas. ,,We pakten de eerste periodetitel, dus in dat opzicht hebben we het prima gedaan. Laat ik daar mee beginnen. Maar als ik kijk naar de resultaten tegen de topploegen in deze afdeling, dan is het duidelijk dat we nog een paar stappen moeten maken. Bij Quick Boys verloren we kansloos met 3-0 en ook tegen Noordwijk en ASWH, dat ik toch ook als een topploeg bestempel, liep het verkeerd af. Dat kan dus een stuk beter”, klinkt het kritisch en zelfbewust tegelijk uit de mond van de voetballer die recentelijk voor twee seizoenen bijtekende op de Kooltuin.

Positief gevoel
Van der Horst (28) is intussen bezig aan (alweer) zijn vijfde seizoen bij FC Rijnvogels. Het lijkt alweer een eeuwigheid geleden dat hij bij Quick Boys op de deur van het eerste elftal klopte, maar die laatste stap nooit echt kon zetten. ,,Om die reden heb ik destijds afscheid genomen van Nieuw Zuid. FC Rijnvogels was toen nog eersteklasser. Inmiddels zijn we gepromoveerd en na een uitstekend debuutjaar hebben we de smaak in de Hoofdklasse nu te pakken. Nadat Hein van Heek had bijgetekend, was ik de volgende waarmee gesproken werd. Voor mij was het duidelijk dat ik zou blijven en dat maakte het er allemaal gemakkelijk op. Omdat het gevoel van beide kanten positief was, werd mij gevraagd om voor twee jaar te tekenen. Dat leek me een uitstekend plan en daarmee was de zaak snel beklonken.”

Met FC Rijnvogels wil Van der Horst stappen blijven zetten. Vooruitgang die naar aloud recept op de Kooltuin via de weg der geleidelijkheid gaan ,,Maar  als de kans zich voordoet zullen we niet aarzelen”, benadrukt Van der Horst. ,,Van de nacompetitie zijn we intussen zeker, dus kans op promotie hebben we nu al in eigen hand. Eigenlijk hadden we zaterdag bij Noordwijk gehoopt op winst. Dan blijf je helemaal meedoen bovenaan. Door de nederlaag is er nu een gaatje ontstaan met zowel Noordwijk als Quick Boys. Dat is natuurlijk jammer. Na de winterstop komen die ploegen naar de Kooltuin. Dan moeten we laten zien dat we echt stappen hebben gezet. Neem nu Noordwijk, daar hebben we inclusief een bekerduel vorig seizoen, nu  drie keer van verloren en slecht eenmaal gelijkgespeeld. Dat moet echt beter als we hogerop willen”, benoemt Van der Horst het goede voornemen voor het jaar 2016.

Foto: Piet van Kampen


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 22 okt.
Districtsbeker
Voorschoten '971-1Kagia *w.n.s.
Oefenwedstrijd
OFC 1-1Quick Boys
Za. 26 okt.
GVVV14.30Noordwijk
SteDoCO14.30VVSB
Ter Leede14.30Jong Almere City FC
Ajax (ama.)14.30FC Lisse
Achilles Veen14.30FC Rijnvogels
DSO14.30Valken'68
Kagia14.30Wateringse Veld
FC Oudewater14.30VVSB (zat.)
Kozakken Boys15.00Katwijk
Quick Boys15.00Scheveningen
Van Nispen (zat.)15.00Berkel
Warmunda15.00LSVV '70
Rijnsburgse Boys15.30AFC
Zo. 27 okt.
Alphense Boys14.00SJC
DOSR14.00Hillegom
Laakkwartier14.00Foreholte
Wippolder14.00Teylingen
Voorschoten '9714.00Van Nispen (zon.)