joe van der sar amerika

Joe van de Sar is ook volgend seizoen actief voor Kon. HFC. De keeper heeft zijn contract in Haarlem met een jaar verlengd.

Van der Sar werd eind augustus, op de laatste dag van de transferwindow, toegevoegd aan de selectie van Kon. HFC. In principe fungeert de inwoner van Noordwijk als stand-in achter eerste keeper Mitchel Michaelis, maar desondanks kwam Van der Sar dit seizoen al een serie wedstrijden in actie voor de nummer negen van de Betnations Divisie.

University of Pittsburgh
De 26-jarige Van der Sar verbleef de voorgaande jaren in de Verenigde Staten. Hij keepte bij de Pittsburgh Panthers en studeerde op de University of Pittsburgh. Hoewel  de goalie aanvankelijk inzette op een langer verblijf in de States, besloot hij toch terug te keren naar Nederland. “Als je twee jaar weg bent geweest, mis je ook wel veel. Als familiemens voelt het fijn om wat dichterbij te zijn”, vertelde hij half september in gesprek met VIDB.

Kon. HFC is voor Van der Sar zijn tweede club in de Tweede Divisie: eerder speelde hij op het hoogste amateurniveau bij Noordwijk, de club waar hij begon met keepen. Later kwam de zoon van voormalig international Edwin ook uit in de opleidingen van Ajax, Manchester United, ADO Den Haag en RKC.

Lees ook: Joe van der Sar blij met terugkeer in Nederland: ‘Als familiemens voelt dat fijn’

POPULAIRE BERICHTEN