Loyd van der Wilden speelde in de jeugd van ADO Den Haag, Feyenoord en UVS. Tegenwoordig speelt hij in de Tweede Divisie bij VVSB. Daarnaast doet hij de opleiding Sport en Coaching aan het Johan Cruyff College in Amsterdam. Zelf traint hij ook iedere vrijdag bij Play2Improve onder leiding van Kevin Compier. Kortom, de ideale trainer om je wat bij te leren als voetballer tijdens de VIDB Voetbaldagen.

De aanvaller van VVSB geniet ervan om met kinderen te werken. Het doel is om ze zo veel mogelijk bij te leren, maar het belangrijkste is dat de kinderen plezier hebben. Dat probeert hij al wekelijks over te brengen bij de selectieteams in Noordwijkerhout.

„Op de maandag geef ik de jongste jeugd training bij VVSB en op de woensdag doe ik dit bij de JO-15 elftallen. Op mijn opleiding ben ik er ook dagelijks mee bezig. Ik probeer de kinderen te laten genieten door zoveel mogelijk bezig te zijn met een bal en hopelijk steken ze daar dan ook het een en ander van op.’’

 „Bij Kevin krijg ik alle aandacht.’’

De kinderen van de club uit Noordwijkerhout worden dus al onder handen genomen door de aanvaller, maar zelf leert hij ook nog het nodige bij Play2Improve. De samenwerkende partner van de VIDB Voetbaldagen. „Elke vrijdag train ik met Kevin (Compier.red) een uur één-op-één, om aan mijn techniek te werken. Bij een profclub train je zes/zeven keer in de week, helaas is dat nu niet meer het geval. Daarom vind ik het ideaal om hier beter te worden.’’

Bij zijn club krijgt hij niet de mogelijkheid om aan zijn techniek te werken. Volgens Van der Wilden moet hij dat ook niet verwachten, want je speelt in teamverband. Het draait bij VVSB om het collectief. „Bij Kevin (Compier.red) krijg ik alle aandacht. Ik leer bijvoorbeeld hoe ik bij een kapbeweging mijn heup moet indraaien. Als een actie niet lukt in de wedstrijd of training dan ga ik daar ook mee aan de slag. Verder oefen ik op het afwerken en koppen.’’

,,Je leert om acties perfect uit te voeren”

Volgens de 20-jarige aanvaller kan je er alles leren om je techniek te verbeteren. Een goed team van trainers als Compier, Youssef Ait El Houssi en Rob Jonkman zorgt ervoor dat de voetbalschool zo succesvol is. Naast de goede trainingen die er gegeven worden, prijst hij de aandacht voor gezond eten. 

„De oefenstof van Play2Improve maakt je echt beter. Je leert om acties perfect uit te voeren en krijgt de mogelijkheid om de mindere punten van jezelf te verbeteren. Dat zorgt voor vertrouwen. Het bedrijf wordt ook steeds groter en groter. Een teken dat het goed loopt en ze nog lang niet uitgegroeid zijn.’’

Zelf heeft de aanvaller al eens eerder geholpen bij een voetbal-tweedaagse in Voorschoten en weet hij wat hij kan verwachten. „Ik hoop dat het net zo leuk wordt als de vorige keer. Waar ik het meest naar uit kijk? Om de kinderen lekker te zien voetballen. Ik wil proberen om de kinderen bijvoorbeeld te laten werken aan hun aanname, de snelheid van een pass en het gebruiken van je lichaam op de juiste manier als er een tegenstander in je rug zit.’’

Tekst: Roy van der Meij

Foto: Orange Pictures

Lees ook: Zethof: ,,Ik ben een betere echtgenoot dan trainer”
REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Za. 7 dec.
Excelsior'31 14.30FC Lisse
Ter Leede 14.30VVOG
SC Feyenoord 14.30FC Rijnvogels
SVC'0814.30Kagia
Valken'68 14.30DoCoS
VVSB (zat.) 14.30Be Fair
Roodenburg 14.30Warmunda
IJsselmeervogels 15.00Noordwijk
Quick Boys 15.00Excelsior Maassluis
Rijnsburgse Boys 15.00TEC
Sparta Nijkerk 15.00VVSB
Van Nispen (zat.) 15.00Westlandia
Koninklijke HFC 15.30Katwijk
SV Hillegom 18.00Teylingen
Zo. 8 dec.
SJC14.00RKAVV
Foreholte14.00Concordia
Zwanenburg 14.00Van Nispen (zon.)