Willem, een lang paasweekeinde achter de rug. Wat doe jij dan zoal?

,,Niet te gek. Ik ben zaterdagavond bij een single-release van een vriendin geweest. Gisterochtend heb ik een spinlesje gegeven en verder rustig aangedaan.”

Hoe heb je de paaszaterdag beleefd?

,,Het beste nieuws was natuurlijk de rentree van Jeroen van der Zijden. Dat is belangrijker dan een kampioenschap. Ik ken hem persoonlijk niet, maar heb dat via internet wel in de gaten gehouden. Enorm mooi nieuws. FC Lisse is de grote winnaar van het weekeinde: met de comeback van Van der Zijden, het veilig spelen van de zaterdagtak en het kampioenschap van de zondag.”

En de verliezer?
,,Dat is dan toch Katwijk. Ze speelden bij Barendrecht een fantastische tweede helft en bogen een 0-2 achterstand om in een 3-2 voorsprong. Toen kwam toch weer het gevoel van: ‘Het zal toch niet’. En warempel. Verder viel de rol van Joost Leonard op. Die was bij alle goals betrokken. Die jongen moet altijd spelen, dat blijf ik zeggen. Hij is kopsterk en kan een bal vasthouden.”

,,Katwijk kan nu nog maximaal een beslissingswedstrijd halen. Maar ze geloven er nog steeds in. Het wordt moeilijk, maar dat geldt ook voor Noordwijk. Hoewel die minder druk hebben. Ze spelen over twee weken tegen elkaar en Katwijk moet simpelweg winnen. Noordwijk vooral niet verliezen. Hoewel: als Noordwijk zich nog rechtstreeks wil handhaven, zullen ze ook moeten winnen. Er zijn allerlei scenario’s mogelijk. En ook bovenin is het dringen geblazen.”

Wat heet. Rijnsburgse Boys doet gewoon weer mee.

,,Het kan nog steeds. Fantastisch, leuk. Over twee weken is het Super Saturday. Als Rijnsburg wint bij GVVV en die andere pot (Spakenburg-Hardenberg) eindigt in een gelijkspel, dan kan het nog mooi worden. Wat een spanning zeg! Dat is de charme van de tombola die de Topklasse heet. Dit is toch veel leuker dan dat de kampioen al drie speelronden voor het einde bekend is. Elke wedstrijd gaat ergens om.”

Toch er ook kritiek op de Topklasse, met name op het grote verloop. Wat vind jij daarvan?

,,Ik vind alleen de degradatieregeling aan de zware kant. Dat mag van mij wel een tandje minder, twee rechtstreeks en één p/d. Daarnaast blijf ik zeggen dat de Topklasse voor doorstroming naar het betaalde voetbal had moeten zorgen. Maar dat is niet gebeurd.”

,,De zaterdagse Topklasse is dit seizoen gewoon een heel leuke competitie, los van het feit dat we een aantal regioclubs kwijtraken. Dat vind ik jammer. Er steekt niemand bovenuit. En tot drie weken geleden hadden we ook geen lelijk eendje.”

Dan naar de Kooltuin. De titel is eindelijk een feit voor FC Rijnvogels.

,,Terecht. Rijnvogels heeft het verdiend. Ik heb Hein van Heek nog een smsje gestuurd. Ik las op Facebook dat-ie niet thuis heeft geslapen, waarschijnlijk bij een speler. Het moet een groot feest geweest zijn op het gemeentehuis. Ik heb dat al vaker meegemaakt met Katwijk en Quick Boys en ken die taferelen wel. Rijnvogels is een leuke club, die smachtte naar de Hoofdklasse. Ik ben benieuwd. Van Heek denkt dat ze echt een rol van betekenis gaan spelen. Ik vraag me af of dat kan met spelers die niet goed genoeg waren voor Rijnsburgse Boys, Katwijk en Quick Boys. Daarbij moet ik wel zeggen dat ze een aantal jonge spelers hebben gehaald en Hein staat toch bekend als een trainer die spelers beter maakt. Bovendien had een aantal van die jongens gewoon wat meer geduld moeten hebben. Joey Zandbergen had bijvoorbeeld nu gewoon in Rijnsburgse Boys 1 kunnen spelen.”

Misschien speelt Rijnvogels straks tegen Katwijk en Quick Boys.

,,Stel dat Quick Boys het via de nacompetitie niet haalt en Katwijk degradeert, dan mag ik toch hopen dat ze niet met z’n allen in de Hoofdklasse A gaan zitten en elkaar gaan afslachten. Wat dat laatste gaat dan gebeuren. Ze willen allemaal snel naar die Topklasse en daarbij helpt zoiets niet. Ik heb begrepen dat burgemeester Wienen ook geen voorstander is. Maar ik geloof nog steeds in promotie voor Quick Boys. Het is een lange weg, maar het kan nog steeds.”

Het is wel wrang. Vorige week dacht Quick Boys de spanning helemaal terug te brengen en nu is de titel einde verhaal.

,,Dat is voetbal. Ik heb die pot niet gezien, dus kan er niet veel over zeggen, maar ik kan me voorstellen dat die mislukte coup heeft meegespeeld in de koppies.”

VVSB verloor bij JVC Cuijk en AFC werd daardoor kampioen. Jij hebt je wel eens kritisch uitgelaten voor AFC. Wat vind je ervan?
,,AFC is de terechte kampioen. Als je twee wedstrijden voor het einde zeker bent, kun je geen andere conclusie trekken. Dat staat los van de twee keer dat ik ze heb zien spelen en ik ze toen niet zo goed vond.”

Aanvoerder Jozic baalde vooral dat VVSB verzuimd had een mooi affiche af te dwingen

,,Dan had VVSB moeten winnen. Klaar. Nu moeten ze bloemen geven aan AFC. Zo werkt het. VVSB heeft het ook niet zaterdag laten liggen. Dat gebeurt eerder in het seizoen.”

POPULAIRE BERICHTEN