Quick Boys verzuimde zaterdag een veldoverwicht om te zetten in een overwinning en speelde daardoor in Haarlem met 1-1 gelijk tegen een sterk verwerend Koninklijke HFC. De ploeg van Thomas Duivenvoorden sprong zeer slordig om met de gecreëerde kansen en liet daarmee zien dat de nieuw aangetrokken spits Koen Blommestijn geen overbodige luxe is. 

Alleen gedurende het eerste half uur had Quick Boys het écht moeilijk tegen de Haarlemse middenmoter, waarna de aloude voetbalwet zich liet gelden op het even zo aloude portpark van de Koninklijke. ‘’Zij verzuimen twee of drie kansen om te zetten in een doelpunt en in de omschakeling komen wij op 0-1″, stelde coach Duivenvoorden. “Ik denk dat we in het vervolg van de wedstrijd nauwelijks meer wat te duchten hebben gehad van Koninklijke HFC.’’

Dubbele dekking
Ondanks gebrekkige doortastendheid in het aanvalsspel kan Quick Boys nog altijd rekenen op de continue dreiging van topschutter Sem van Duijn, die met zijn snelheid, techniek en diepgang iedere achterhoede scherp weet te houden. Ook deze wedstrijd was zijn aanwezigheid alleen voldoende om het in het eerste half uur dominant voetballende HFC er van te weerhouden om het slordige Quick Boys echt volle bak onder druk te zetten. Zijn presentie rond de middenlijn behoefde te allen tijde een dubbele dekking.

Niet voor het eerst dit seizoen was het ook Van Duijn die na een klein half uur voor opluchting zorgde bij de in grote getalen meegereisde Katwijkse aanhang door een schitterende aanval af te ronden en de – op dat moment onverdiende – 0-1 op het scorebord te zetten. Gedurende een aanval over links stuurde Levi van Duijn spits Nick Broekhuizen met een listige pass het strafschopgebied in. Die wist met een voorzet op maat Sem van Duijn een niet te missen kans te geven. Een ‘aanval uit het boekje’ en 0-1.

Meerdere pogingen tot soortgelijke aanvallen waren tot op dat punt ondernomen maar allen stierven een vroegtijdige en bovenal slordige dood. Iets waar de Katwijkers na de 0-1 vaker tegen aan zouden lopen.

Kon. HFC trekt de stand gelijk
Ondanks de voorsprong en het gewonnen veldoverwicht na de 0-1 zou Quick Boys de aloude voetbalwet die in de eerste helft nog in Katwijks voordeel was tegen zich krijgen. Na zestig minuten voetballen hadden de bezoekers al meerdere mogelijkheden gehad om de score te verdubbelen, maar het was de Koninklijke die tijdens een zeldzame uitbraak toe wist te slaan. Een aanval over rechts resulteerde in een lage voorzet die langs een woud van benen een Haarlemse voet vond. Het was Flip Klomp die de score namens Kon, HFC gelijk wist te trekken.

Het laatste half uur spendeerde Quick Boys met rammelen aan de antieke poort van ’s Landsch oudste voetbalploeg, maar het mocht niet meer baten. Grote kansen voor onder meer Ravelino Junte ten spijt. Doelman Mitchel Michaelis bleek een plaaggeest voor de voorhoede van Zuid.


Na afloop sprak VIDB met trainer Thomas Duivenvoorden. Beluister dat audio-interview hieronder:


Tekst en interview: Bas Brouwer
Archieffoto: Orange Pictures

Lees ook: Remises op vreemde bodem voor Quick Boys en FC Lisse

POPULAIRE BERICHTEN