Wie is ook alweer Glen Kwidama? Wie speelde er in 1999 als rechtsback in oranje? Waarom werd Borussia Mönchengladbach ondanks een 7-1 overwinning uitgeschakeld door Internazionale? Allerlei vragen waar je zelf antwoord op moet geven of wij dat voor je doen. Maar we beginnen deze week in een mistig De Zilk.

1. Mist in De Zilk

Vorige week zondag was het mistig in de Bollenstreek. Vooral in De Zilk was het zicht op sommige momenten zeer slecht. De vrouwen van Van Nispen lieten zich echter niet door de weergoden van de wijs brengen en wonnen de derby tegen VVSB. Met de overwinning nestelden de dames zich aan kop van de competitie. Om te laten zien hoe slecht het zicht was, plaatsten de vrouwen deze foto op hun Facebookpagina. Na wat research bleek dit wel om een grapje te gaan. Maar gezien de weersomstandigheden van afgelopen zondag, zal dit beeld dicht bij de waarheid hebben gezeten…

VNDA1 – VVSB DA1.Toch wel een tikkeltje zenuwachtig dropen we een voor een de kantine binnen.. De een wat stilletjes,…

Posted by Van Nispen zondag Dames 1 on zondag 1 november 2015

2. Kent u deze nog?
Even aandacht voor een andere website. De namen Van Basten, Gullit en Koeman staan in ieders geheugen gegrift. Maar weet iemand nog wie Glen Kwidama was of Felix Gasselich. Als eerbetoon aan die voetballers heeft de website www.kentudezenog.nl een enorme verzameling aan voetballers die in de vergetelheid zijn geraakt. Wist u dat Arthur Hoyer tegenwoordig een snackbar heeft of dat vijfvoudig international Bud Brocken een succesvol makelaarskantoor heeft? En waar heeft Hillegom-exponent Rogier Koordes allemaal gevoetbald? Kentudezenog geeft antwoord.

3. Kagia moet overspelen
Kagia moet de wedstrijd tegen Floreant overspelen, omdat de Boskoopers trainer Leen van Steensel in de tweede helft lieten invallen. Kagia kan nu revanche nemen voor de eerdere verliespartij. Wranger was hetgeen was Borussia Mönchengladbach overkwam in oktober 1971. De Duitsers wonnen met 7-1 van Internazionale en waren zo goed als zeker van de volgende ronde. Echter, de spits van de Italianen voerde een toneelstukje op, en zei dat er een blikje cola tegen zijn hoofd was gegooid. De UEFA geloofde de aanvaller en verklaarde de wedstrijd ongeldig. In de volgende twee wedstrijden werden de Duitsers uitgeschakeld door de bewoners van de laars. Internazionale raakte uiteindelijk tot de finale, waar het kansloos verloor van Cruyff’s Ajax.

4. Quick Boys – FC Rijnvogels vorig seizoen
Morgen staat de Katwijkse derby in de Hoofdklasse op het programma. De kersverse periodekampioen tegen de, voorafgaand aan het seizoen, gedoodverfde titelkandidaat. Hopelijk is er voor de toeschouwers morgen meer te beleven dan vorig seizoen. De wedstrijd toen was dramatisch en werd door Jesse Driebergen beslist. De mannen van Nieuw-Zuid wonnen in een pover duel met 1-0. Hier is het verslag van vorig jaar terug te lezen. 

5.Quizen
Om de regenachtige vrijdagavond door te komen. Lukt het jou om de meest gebruikte Nederlands elftalspelers van 1995 tot heden op te noemen per positie? Succes.


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys6-2TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk0-0Quick Boys
FC Lisse2-4VVSB
FC Rijnvogels3-1Rijsoord
HVC'101-0Valken '68
Soccer Boys1-2Kagia
VVSB (zat.)5-1Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys1-1Jong Volendam
ONS Sneek3-3Ter Leede
Van Nispen (zat.)3-1DoCoS
SJC (zat.)2-0Warmunda
TEC1-1Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC14.00Quick '20
Hillegom14.00ASC
Foreholte14.00RKDEO
Altior14.00Teylingen
VSV14.00Van Nispen (zon.)