Eindelijk is het zover: het amateurvoetbal gaat weer van start. De lange oefenperiode is voor de clubs uit de Tweede en Derde Divisie zo goed als een einde gekomen. Rijnsburgse Boys, Quick Boys en Noordwijk komen dit weekend in de voorrondes van de KNVB-beker in actie. Zal de Bollenstreek wederom goed vertegenwoordigd zijn in het prestigieuze toernooi?

We beginnen in Rijnsburg. De ‘uien’ spelen komende zaterdag thuis tegen de Ajax amateurs. Laatstgenoemde ploeg promoveerde afgelopen seizoen naar de Derde Divisie. De Amsterdammers rekenden in de nacompetitie af met Ter Leede. De Sassenheimers maakten in de tweede wedstrijd een 0-2 achterstand goed, maar werden alsnog teleurgesteld na strafschoppen.

Bij Rijnsburgse Boys is er sinds deze zomer genoeg veranderd. De clubleiding van de Rijnsburgers besloot om Pieter Mulders te vervangen voor Wilfred van Leeuwen. Daarnaast trok de club uit de gemeente Katwijk meerdere spelers aan. Onder anderen Frank Tervoert (vv Katwijk), Edo Knol (Telstar), Bram Ros (HBS) en Bart Freke werden aan de selectie toegevoegd.

Edo Knol kwam over van Telstar. 

Rijnsburg en Ajax kwamen elkaar nog niet vaak tegen. In de competitie speelden beide ploegen slechts vier keer tegen elkaar. De laatste ontmoeting was in het seizoen 2014/2015. Overigens kunnen de Rijnsburgers volgens de statistieken met een gerust gevoel uitkijken naar het duel. De ploeg won drie maal van de club uit Amsterdam en speelde één keer gelijk. Kan nieuwbakken trainer Van Leeuwen de onderlinge cijfers nog mooier maken in zijn eerste officiële duel op de bank?

In navolging van Wilfred van Leeuwen zal ook Erik Assink komend weekend voor het eerst bij een officiële wedstrijd op de bank zitten bij zijn nieuwe werkgever: Quick Boys. De Katwijkers reizen af naar Veenendaal voor de confrontatie met competitiegenoot DOVO.

De blauw-witten wisten vorig seizoen tweemaal te winnen van de ploeg van Gert Kruys. Op sportpark Panhuis werd het  1-2. Delano a Cohen en Yordi Teijsse maakten de treffers. Beide spelers vertrokken afgelopen zomer uit Katwijk. A Cohen vertrok naar zijn oude liefde Barendrecht en Teijsse koos voor een avontuur in Amsterdam bij AFC. Ook op Nieuw-Zuid won Quick Boys van de Veenendalers. Kelvin Maynard maakte toen de enige treffer: 1-0.

In Katwijk aan Zee is er sinds deze zomer eveneens veel veranderd. Niet alleen een nieuwe trainer, maar ook een aantal nieuwe spelers werden aangetrokken. Bert Steltenpool (Spakenburg), Kay Tejan (Jong FC Volendam), Cem Sahin (Velo) en Marc de Kruijs kwamen onder anderen naar Nieuw-Zuid.

Noordwijk zal met een goed gevoel terugkijken naar de vorige keer dat de club een voorronde speelde voor de KNVB-beker.  De Noordwijkers namen het vorig seizoen op tegen IJsselmeervogels. De rood-witten kwamen op een 0-2 achterstand, maar draaide de zaken volledig om. In blessuretijd knikte Bryan Bröcker de winnende 3-2 tegen de touwen. Dit weekend neemt de ploeg het op tegen sv Oss’20. De ploeg uit Oss komt dit seizoen uit in de Derde Divisie zondag. In de Hoofdklasse werden de Brabanders, net zoals hun opponent van aankomend weekend, kampioen. Beide ploegen speelden nog nooit eerder tegen elkaar.

Bij de club uit de badplaats zit komend weekend dezelfde trainer als vorig seizoen op de bank: Kees Zethof. Zethof kende een waanzinnig debuutjaar bij Noordwijk door overtuigend kampioen te worden in de Hoofdklasse A. Daardoor zien we de Noordwijkers komend seizoen debuteren in de Derde Divisie. Wat de oefenmeester een goed gevoel zal geven, is dat de sterkhouders van afgelopen seizoen bleven op sportpark Duinwetering.

Noordwijk werd kampioen in de Hoofdklasse. Kan de ploeg in de Derde Divisie hoge ogen gooien?

Niet alleen topscorer Tjeerd Westdijk bleef, maar ook Martijn le Congé. De aanvoerder leek er in de winterstop niet uit te komen met Noordwijk, maar tekende alsnog voor een nieuwe verbintenis. Ook publiekslieveling Emiel Wendt is dit seizoen weer te bewonderen in Noordwijk. Daarnaast voegde de club een aantal nieuwe krachten toe aan de selectie van Zethof. Kunnen de Noordwijkers hoge ogen gooien in de Derde Divisie? Eerst zal er in de beker afgerekend moeten worden met Oss.

Foto’s: Orange Pictures en Frank Venema

Lees ook: ‘Roshanali is op zoek naar geluk in Noordwijk’ POPULAIRE BERICHTEN