Game on! We mogen weer. Geen wedstrijden om de ‘baard van de keizer’, wedstrijden die er toe doen. Voor Rijnsburgse Boys, Quick Boys en Ter Leede begint zaterdag 19 augustus het nieuwe seizoen. De Rijnsburgers gaan op bezoek in Tiel, Quick Boys reist af naar Ermelo en Ter Leede ontvangt thuis DHC. Doel? Het behalen de volgende ronde in de voorrondes van de KNVB-beker.

Tweededivisionist Rijnsburgse Boys speelt een avondwedstrijd in Tiel tegen TEC. De aftrap is om 19.00 uur. De ploeg uit Tiel komt oorspronkelijk uit de zondagcompetitie. Een nieuwe tegenstander dus voor de ploeg van Pieter Mulders. TEC schoot in de afgelopen jaren binnen no-time naar de top van het amateurvoetbal. In zeven jaar, beleefde het vijf promoties.

En ook het debuutjaar in de Tweede Divisie heeft z’n verhaal. TEC beleefde een slechte eerste seizoenshelft en moest vrezen voor de degradatiestreep. Tot Gianluca Maria, Daan Disveld en Barry Maguire werden aangetrokken. Het ging lopen in Tiel en de club speelde zich met een twaalfde plek, makkelijk veilig.

‘Overigens is RTV Katwijk aanwezig in Tiel, voor als je geen moment van de wedstrijd wilt missen.’

Voor Rijnsburgse Boys is de Tweede Divisie een nieuw avontuur. Misschien is het duel tegen TEC wel het ultieme moment om eens te kijken hoe het elftal van Mulders er voor staat aan de vooravond van de competitie. Overigens is RTV Katwijk aanwezig in Tiel, voor als je geen moment van de wedstrijd wilt missen.

Voor Quick Boys is het een ander verhaal. Met DVS’33 Ermelo spelen de Katwijkers tegen een bekende tegenstander uit de Derde Divisie. Vorig jaar kroonde Robert Steemers zich tot de matchwinner in Ermelo. Quick Boys won daar de competitiewedstrijd met 1-2. Op Nieuw Zuid werd het een ander verhaal. Quick Boys speelde matig en verloor met 0-2.

NAC Breda
In de zomer versterkte DVS’33 zich met vier nieuwe spelers. Mike Ahrens en Niels Buijtenhuis kwamen over van Spakenburg, Dennis Hollart verruilde IJsselmeervogels voor DVS en Daniël van der Warven deed de deur dicht van het profbestaan bij Cambuur Leeuwarden.

Ben van der Lans kreeg vorig seizoen rood in het bekerduel tegen DHC

Hoe het is om ver te komen in de KNVB-beker, weet Quick Boys als geen ander. De Katwijkers kwamen in het seizoen 2007-2008 tot de kwartfinale. Op een kolkend Nieuw Zuid werd het voor de ogen van 7.000 man uitgeschakeld door NAC. Vorig jaar verloor Quick Boys in de voorronde van de KNVB-beker van IJsselmeervogels.

Dankzij de goede prestaties in de Districtsbeker plaatste ook Ter Leede zich voor de voorronde van de KNVB-beker. Quick Boys en Rijnsburgse Boys waren als tweede- en derdedivisonisten direct geplaatst voor de voorronde. Katwijk is door een periodetitel vrijgesteld van de voorronde en dankzij een gunstige loting stromen VVSB en FC Lisse een ronde later in als tweededivisionisten.

‘DHC maakte onlangs bekend dat Wesley Verhoek (oud-speler van ADO en Feyenoord) de gelederen komt versterken.’

Ter Leede voetbalt zaterdag tegen DHC. Vorig jaar strandden de Sassenheimers uitgerekend tegen de Delftse tegenstander in de halve finale van de Districtsbeker. Oké, die plek was genoeg voor een ticket voor de KNVB-beker, maar de rood-gelen zijn uit op revanche. Die avond tegen DHC eindigde Ter Leede met negen man. Ben van der Lans en Melvin van Stijn haalden het einde van de wedstrijd niet.

Rob de Lange
DHC maakte onlangs bekend dat Wesley Verhoek (oud-speler van ADO en Feyenoord) de gelederen komt versterken. Het eerste oefenduel van dit seizoen verloren de Delftenaren met 6-0 van Zwaluwen Vlaardingen. Afgelopen zondag won het wel, met 3-1 van eersteklasser TAC’90. Rob de Lange, oud-VVSB, is de trainer van DHC.

Foto Quick Boys: Orange Pictures
Foto Ter Leede: Hans Schalk


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 10 sept.
Oefenduels
Rijnsburgse Boys4-2VVSB
Noordwijk3-1SJC
Katwijk8-2DEM
Hillegom5-1Kagia
Za. 14 sept.
Noordwijk5-1ASWH
Excelsior Maassluis1-4Katwijk
Barendrecht0-2FC Lisse
Ter Leede3-2Hoek
FC 's-Gravenzande0-1FC Rijnvogels
Quick Boys 0-2Kozakken Boys
IJsselmeervogels1-1Rijnsburgse Boys
Districtsbeker
Valken' 683-3Forum Sport
VVSB (zat.)1-3Zevenhoven
Legmeervogels3-5Kagia
Van Nispen (zat.)2-3Zandvoort
Warmunda3-5KSD-Marine
Zo. 15 sept.
HBS1-0SJC
Districtsbeker
Hillegom2-4HBC
ROAC0-0Foreholte
Teylingen0-2VUC
Van Nispen (zon.)3-1REMO