Twee ploegen met een soevereine uitgangspositie voor de return: Kagia dat de nacompetitie begint en een kaskraker op Nieuw Zuid. Ook dit weekeinde valt er weer genoeg te beleven op voetbalgebied in de Bollenstreek.

De ogen van de neutrale toeschouwers zullen vooral gericht zijn op Quick Boys, dat in eigen huis aantreedt tegen Ajax. De Katwijkers moeten winnen om de halve finale van de nacompetitie te bereiken. Quick Boys begon de ouverture van de nacompetitie goed door een gelukkige, nipte zege bij DVS ’33: 0-1. De ploeg uit Ermelo ging drie dagen later met 5-2 onderuit bij Ajax.

Quick Boys wist de afgelopen vier edities niet te winnen van Ajax. Op sportpark De Toekomst werd in oktober met 3-2 verloren, terwijl half maart op Nieuw Zuid met 1-1 werd gelijkgespeeld. Ajax beschikt met Yuri Rose, Paul Quasten en Laurent Delorge over de nodige profervaring. De ploeg die zaterdag als winnaar uit de strijd komt en dus groepswinnaar wordt, treedt dinsdag voor eigen publiek aan tegen Noordwijk.

Nieuw kans Kagia

Voor Kagia komt zaterdag een nieuwe kans om promotie af te dwingen. De Lisserbroekers verspeelden in de laatste competitieronde tegen een negental van SEV de titel en werden daardoor veroordeeld tot een halve kampioenscompetitie met SEV en DWO. Laatstgenoemde zat op de slotdag in de wachtkamer, maar was uiteindelijk dus de lachende derde.

Zaterdagderdeklasser Kagia verloor vorige week dinsdag met 1-0 van SEV en was door het mindere doelsaldo in de reguliere competitie toen al gezien voor het kampioenschap. Afgelopen dinsdag volgde een 7-0 nederlaag tegen DWO. De hoogte van die verliespartij viel te verklaren. Coach Jerry Ubink gaf veel spelers rust en trad met een B-team aan. ,, Zaterdag moet er weer een team staan dat ervoor gaat”, verklaarde Ubink. ,,Ik denk dat Zevenhoven een team is dat ons ligt.” Kagia speelt eerst thuis tegen de nummer elf van 2C.

Zondagtweedeklassers Foreholte en SV Hillegom zijn nagenoeg zeker van de volgende ronde. Foreholte zegevierde met 3-0 bij DOSR, terwijl SV Hillegom SCH ’44 zelfs met 8-1 vernederde. Eigenlijk moeten twee rondes overleefd worden voor lijfsbehoud, maar mogelijk volstaat ook één ronde door de opengevallen plaatsen in het hogere zondagvoetbal. In ieder geval geldt dat voor Foreholte, liett de club vrijdagmiddag weten.

Foto: Hans van Duijn

POPULAIRE BERICHTEN