Het nieuws werd deze week overheerst door de transfer bij Noordwijk. Niemand minder dan Edwin van der Sar staat komende zaterdag (voorlopig éénmalig) onder de lat op de Duinwetering. De meningen rolden over het internet. Was dit nou een fantastische stunt of een motie van wantrouwen richting de reservedoelmannen? Nu de zaterdag steeds dichterbij komt zullen veel ogen gericht zijn op Noordwijk, maar er blijven genoeg andere opties over, om langs de lijn te gaan staan.

Zo wordt er op De Krom een topper gespeeld. VV Katwijk ontvangt thuis Kozakken Boys. De ploeg uit Werkendam leek lang titelkandidaat nummer één, maar de geoliede machine vertoond wat kuurtjes. Vorige week kon Kozakken Boys geen vuist maken tegen het goed georganiseerde Rijnsburgse Boys. Katwijk daarentegen vernederde Spakenburg. In het gelijknamige dorp werd het 2-6(!). Jongeneelen en Van Oijen excelleerden. De kampioenkoorts stijgt in Katwijk, want inmiddels staan de oranjehemden zes punten los. Een Katwijk in vorm tegen een zoekend Kozakken Boys. Het kan zomaar weer een bijzondere middag worden op De Krom.

Wat zal FC Lisse met veel plezier terug denken aan het laatste onderlinge treffen met Barendrecht. ,,Noem dit maar het wonder van Barendrecht”, sprak een euforische Robbert de Ruiter destijds. FC Lisse kreeg in de 90e minuut nog de 2-1 om de oren. Om vijf minuten later met een 2-3 overwinning op De Bongerd weg te lopen. Het euforische gevoel van toen is al een tijdje weg in Lisse. De ploeg van De Ruiter staat inmiddels 15e en is er alles aan gelegen om niet direct te degraderen of in de nacompetitie terecht te komen. Vorig jaar eindigde FC Lisse – Barendrecht in 2-1. En ook de huidige thuisreeks biedt weinig hoop voor FC Lisse. Dan maar vasthouden aan het eerder duel in Barendrecht.

Rijnsburgse Boys maakt zich op voor een busreis van ruim twee uur, met in de gedachte dat men het op moet gaan nemen tegen de nummer twee van de Topklasse: HHC Hardenberg. Maar de Rijnsburgse moraal heeft een boost gekregen. Na een aardige tweede helft van de Rijnsburgers tegen streekgenoot Katwijk en een overwinning op Kozakken Boys, verschijnt er ineens weer een lach op de gezichten van de geelzwarten. Maar, de laatste overwinning van Rijnsburgse Boys in Hardenberg dateert alweer van het seizoen 2010/2011. Voor de Rijnsburgers naar Hardenberg gaan: ga vroeg weg. Het is de verste uitwedstrijd voor de Uien.

Edwin van der Sar
Tja, wat valt er na deze week nog over Noordwijk te zeggen? De rentree van Edwin van der Sar heeft voor de nodige commotie gezorgd in het kustdorp. Maar goed. Hij staat er! En hij zal Noordwijk proberen in de race te houden om het kampioenschap. Dat moet dan gebeuren tegen Jodan Boys. Een angstgegner voor de Noordwijkers. Tot voor kort was het de enige ploeg die Noordwijk met nul punten naar huis wist te sturen dit seizoen. Sinds vorige week mag ook Xerxes dat zeggen. In de Districtsbeker rekende Noordwijk al af met het angstgevoel voor de ploeg uit Gouda. Voor komende zaterdag is het natuurlijk de vraag wat de spits van Jodan Boys denkt als hij één op één staat met Van der Sar. Sowieso een bijzonder duel dit.

Bij Quick Boys zullen ze stiekem een beetje lachen om de commotie bij Noordwijk. Het is opvallend rustig op Nieuw Zuid. Het valt gelijk te zien aan de prestaties op het veld. Quick Boys is de te kloppen ploeg in de de Hoofdklasse B. De Katwijkers gaan zaterdag op bezoek bij Spijkenisse. Een kleine blik naar het verleden leert dat ze elkaar deze zomer nog tegen kwamen in de nacompetitie. Quick Boys won uit bij Spijkenisse met 1-3. Maar die overwinning bleek toen niet genoeg. RVVH won met 3-0 van Spijkenisse en pakte daarmee een ticket naar de Topklasse, waar ze nu overigens de rode lantaarn dragen. Eerder dit seizoen werd het op Nieuw Zuid 2-1 in het voordeel van Quick Boys.

Heeft Ter Leede het lek weer boven? Het zou zomaar kunnen. De ploeg van Henk Wisman heeft de afgelopen drie duels winnend afgesloten. Daarom staan ze weer in het linkerrijtje. Wisman blijft echter realistisch. ,,We hebben nog steeds dezelfde problemen, namelijk dat we erg veel kansen nodig hebben. Het heeft een tijdje erg tegengezeten en nu zit het even mee”, aldus de Amsterdamse oefenmeester. Zaterdag speelt Ter Leede tegen Zwaluwen. Saillant detail: Ter Leede won in 1999 voor het laatst bij Zwaluwen. En hoe. Het werd toen maar liefst 0-8!

FC Rijnvogels krijgt zaterdag laagvlieger Deltasport op bezoek. Na aan fantastische eerste seizoenshelft van de ploeg van trainer Hein van Heek is de rust een beetje teruggekeerd op De Kooltuin. Rijnvogels blijft ‘the best of the rest’ en heeft nog een fantastisch toetje aan het einde van het seizoen in de vorm van de nacompetitie. Daar valt een ticket te winnen voor de toekomstige ‘Derde Divisie’. Vorige week liet FC Rijnvogels in Zeeland nog een zekere overwinning door de handen glippen. Bij Hoek werd het 1-1 in de blessuretijd. Eerder dit seizoen won de ploeg uit Katwijk uit bij Deltasport met 0-1.

Primeur
In de Eerste klasse krijgt Valken ’68 bezoek van Alexandria ’66. En dat is de nummer laatst. Met slechts vijf punten uit 18 wedstrijden. Valken staat ook nog op een promotie-/degradatieplek. Daar wil de club snel weg. Het zal één van de redenen zijn geweest dat de nieuwe trainer Van Duijn komende zaterdag al op de bank zit bij Valken. Hij zou eigenlijk in de zomer beginnen. Een primeur dus op ’t Duyfrak. Van de vijf punten die Alexandria pakte dit seizoen, kwamen er drie van Valken. De Valkenburgers verloren dit seizoen bij Alexandria met 3-0.

Bij Kagia lieten ze vorig week zien hoe hecht de club is. Het plotselinge overlijden van de moeder van één van de spelers heeft een wond geslagen in de dorpsclub. Maar zoals een hechte gemeenschap betaamd werd de speler in kwestie goed geholpen door zijn selectie, trainers en club. Hoe bijzonder is het dan dat middenvelder Robelus – hij was het die zijn moeder verloor – de 1-1 maakte vorige week tegen Koudekerk. ,,,De jongens zijn allemaal bij de uitvaart geweest en waren een luisterend oor. We hebben een hele hechte band, en gaan voor elkaar door het vuur. Dat is fantastisch. Het is mooi dat het meer dan voetbal alleen is.” Mooie woorden van Robelus. Komende zaterdag staat de uitwedstrijd tegen WDS. Tja, dan moet er gewoon weer gevoetbald worden.

Foto: Hans Schalk / Pro Sports


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Za. 14 dec.
HHC Hardenberg14.30Quick Boys
Noordwijk 14.30Jong FC Volendam
FC Lisse 14.30DVS'33
FC Rijnvogels 14.30Sportlust'46
SVC'0814.30Valken'68
Kagia14.30DSO
Te Werve 14.30Van Nispen (zat.)
FC Oegstgeest14.30VVSB (zat.)
Warmunda 14.30MMO
Spakenburg 15.00Rijnsburgse Boys
VVSB 15.30Harkemase Boys
Katwijk 15.30IJsselmeervogels
GOES18.00Ter Leede
Zo. 15 dec.
MSC14.00SJC
Concordia 14.00Hillegom
Oliveo 14.00Foreholte
Teylingen 14.00DOSR
Van Nispen (zon.) 14.00FC Aalsmeer