Het is de dag van de waarheid voor FC Lisse en VV Noordwijk. De clubs leven nog even in het ongewisse, maar om half vijf weten we meer. Komen de clubs elkaar volgend seizoen tegen in de Derde Divisie? Of misschien wel in de Hoofdklasse? Of lopen ze elkaar mis en speelt de één in de Hoofdklasse en de ander in de Derde Divisie? Er zijn verschillende scenario’s mogelijk. Maar voor beide clubs geldt: winnen is een must! 

Op Ter Specke hoopt FC Lisse zich te handhaven. De ploeg van Robbert de Ruiter moet een 0-1 achterstand ombuigen tegen hoofdklasser Staphorst. In Lisse gaan de gedachten terug naar het jaar 2000. Tegen Marken werd er toen in een rechtstreeks degradatieduel gestreden wie zou afdalen naar de Eerste Klasse. In de blessuretijd was het Erwin van der Lugt die voorkwam dat FC Lisse degradeerde. De Lissers wonnen daarna in een penaltyreeks op het neutrale terrein van VV Noordwijk. Een jaar later kroonde de FC zich tot kampioen van de Hoofdklasse. Hoe snel kan het gaan?

Sfeer
Lisse moet dus in ieder geval die 0-1 achterstand zien om te buigen. Middenvelder Lars Rauws heeft er vertrouwen in. ,,Ik schat onze kansen nog steeds groter dan die van Staphorst. Als wij ons eigen spel spelen en niet meegaan in dat van hun, dan winnen we gewoon.” FC Lisse laat in ieder geval op haar eigen site optekenen dat Ter Specke een kolkend sportpark gaat worden. Uit verschillende hoeken kwamen er donaties binnen voor een fantastische sfeeractie. Ook de spelersgroep deelde daar in mee. Alle teams die bij FC Lisse voetballen worden opgeroepen om naar Ter Specke te komen. Het moet hoe dan ook een historische dag gaan worden.

DSC_0164                  FC Lisse-middenvelder Rik Vermeulen wordt in Staphorst op de voet gevolgd.

Wie deze week VV Noordwijk enigszins heeft gevolgd op Facebook heeft de nodige filmpjes van spelers voorbij zien komen. Denzel James, Emiel Wendt, Martijn le Congé en Stefano Goncalves: allen spraken ze een boodschap in voor de supporters van de Noordwijkse voetbalvereniging. De importantie van de wedstrijd is duidelijk. Erg duidelijk. VV Noordwijk wil niet naar de Derde Divisie, nee we maken het nog stelliger, ze moeten. De club is er op ingericht en wil derby’s tegen FC Rijnvogels, Quick Boys, Rijnsburgse Boys en eventueel FC Lisse gaan spelen.

Statistieken
Noordwijk moet afrekenen met ASWH. Maar dat lukt de ploeg wel, denkt middenvelder Diederick Hoogerwaard. Als je aan hem vraagt wie er promoveert is zijn antwoord duidelijk: ,,Dat zijn wij. Een ander scenario spookt niet door m’n hoofd.” Noordwijk en ASWH kwamen elkaar al drie keer tegen dit seizoen. De statistieken spreken duidelijk in het voordeel van Noordwijk. De ploeg van Dogan Corneille verloor dit seizoen nog niet van ASWH. In Hendrik Ido Ambacht werd het eerder dit seizoen 0-1, in Noordwijk 2-0. Vorige week eindigde de eerste wedstrijd van deze tweeluik in 2-2.

Genoeg statistieken, genoeg gepraat. Zaterdagmiddag half vijf weten we meer. Er wordt vanmiddag geschiedenis geschreven in voetballand.

Foto’s: Ron van der Linden & Hubert Habers


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Di. 12 nov.
Districtsbeker
SJC20.00SVC '08
Oefenwedstrijd
Katwijk20.00FC Lisse
Warmunda 20.00Ter Leede 2
Do. 14 nov.
Oefenwedstrijd
Ter Leede19.00SJC
Za. 16 nov.
Noordwijk14.30HHC Hardenberg
FC Lisse14.30SteDoCo
Sporting Leiden14.30VVSB (zat.)
ASWH15.00Quick Boys
Warmunda15.00Hazerswoude Boys
Katwijk15.30De Treffers
Koninklijke HFC15.30Rijnsburgse Boys
VVSB18.00GOES
Districtsbeker
FC Rijnvogels14.30Roda '76
Brielle14.30Kagia
Zo. 17 nov.
ASC14.00Foreholte
Van Nispen (zon.)14.00Spaarnwoude