VVSB treft op de Boekhorst Leonidas, een promovendus die aan een verdienstelijk seizoen bezig is. De Rotterdammers startten de competitie met zes overwinningen op rij, waaronder een 3-0 tegen de Noordwijkerhouters. Inmiddels is Leonidas naar een zesde plaats gezakt op de ranglijst. Het verschil tussen de paars-gelen en de Rotterdammers bedraagt twee punten.

Voor VVSB is deze wedstrijd voorlopig de laatste tegen een ploeg uit het linkerrijtje. Daarna spelen de mannen van coach Van Leeuwen vijfmaal tegen ploegen uit het rechterrijtje. Een belangrijke periode voor de boeg, waarin als we de ranglijst mogen geloven de nodige punten binnengehaald moeten kunnen worden.

SJC heeft in 1B even pas op de plaats moeten doen wat betreft titelaspiraties. Het gat met koploper Nieuwerkerk is vijf punten. Om de bovenste plaats in zicht te houden en wellicht aan te haken bij de koploper is het zaak voor de Noordwijkers om UVS met lege handen naar huis te sturen. Dit lijkt makkelijker gezegd dan gedaan, want eerder dit seizoen won UVS  met 3-2 van de equipe van Mouter.

Aan de hand van Lukas Wiering (vier goals) won Foreholte de derby tegen Teylingen met 4-3. Na een week genieten van deze overwinning ontvangt de ploeg van Kees Zethof het Haagse GDA. Opvallend is dat beide ploegen exact dezelfde cijfers noteerden: vijf overwinningen, vier gelijke spelen en zeven verliespartijen. Toch hebben de Voorhouters een puntje meer, aangezien de Hagenezen een punt in mindering hebben gekregen naar aanleiding van duw- en trekwerk in de wedstrijd tegen GONA. Een belangrijke wedstrijd voor Foreholte in de race om lijfsbehoud.

Voor Teylingen lijkt het behoud van een plaats in de Tweede Klasse haast een utopie. Het gat met plaats twaalf, die recht geeft op nacompetitie, is inmiddels zeven punten. Dit lijkt een lastig te overbruggen gat, aangezien Teylingen tot nog toe slechts acht punten wist te vergaren. GONA is de volgende opponent, de huidige nummer vier in 2C. Op de eigen Roodemoolen werd het eerder dit seizoen 2-1 voor de Sassenheimers.

FC Lisse en Van Nispen spelen een onvervalste Bollenderby, welke in een aparte voorbeschouwing apart aan bod komt.  SV Hillegom speelt niet.

Tekst: Ramon Weyers

Foto: Jeannette Dijkstra

POPULAIRE BERICHTEN