Sinds jaar en dag spreken we van een winterstop, maar die term was de afgelopen weken nauwelijks van toepassing. Van winterse taferelen was immers geen sprake. Op SJC na, dat een trainingskamp in het buitenland belegde, konden de zondagclubs zich in eigen land onder prima temperaturen voorbereiden op de tweede seizoenshelft.

VVSB streek vorig weekeinde neer in het Brabantse Geldrop en oefende tegen Valken ’68 (3-2). De Noordwijkerhouters willen ongetwijfeld de sterke eerste seizoenshelft een vervolg geven. VVSB was één van de seizoensrevelaties en ging als gedeelde nummer vijf de winterstop. Met Be Quick 1887 hebben de paarsgelen nog een appeltje te schillen. De Groningse promovendus werd in september bij vlagen van het veld getikt, maar vertrok desondanks met een puntje huiswaarts.

Ook SJC kende een bijzonder sterk eerste deel van de competitie. Waar scheidend coach Laurens Mouter vooraf rekening hield met een lastig seizoen, daar staan de Noordwijkers keurig tweede. Het verschil met koploper Magreb ’90 is slechts vier punten. SJC hervat de competitie met een uitwedstrijd bij Kocatepe. De Rotterdammers zullen er niet gerust op zijn. In de seizoensopening werd Kocatepe met 6-2 afgedroogd aan de Lageweg.

Voor de in de tweede klasse uitkomende regioclubs staat de tweede seizoenshelft vooral in het teken van lijfsbehoud. Hillegom staat in 2B nog net aan de gunstige kant van de streep. Van Foreholte en Teylingen kan dat in 2C niet gezegd worden. Hillegom start de tweede seizoenhelft met een uitwedstrijd bij Hoofddorp. Eerder dit seizoen ging Hillegom in eigen huis met 0-1 onderuit.

Foreholte wacht een leuk begin van 2014. De wedstrijd tegen Voorschoten ’97 is de eerste in een serie van drie tegen streekgenoten. De komende weken zullen ook met ROAC en Teylingen de degens gekruist worden. Teylingen speelt tegen Woerden. Die ploeg maakte in de eerste wedstrijd van het seizoen gehakt van de Sassenheimers: 6-2.

Ook FC Lisse heeft iets recht te zetten. Tegen Full Speed werd in de seizoensopening met 9-3 verloren. Lisse pakte vervolgens de draad op en is inmiddels de trotse koploper in 3A. Toch kondigde coach Laurens van der Voort al aan dat zijn ploeg vastberaden is om revanche te nemen op Full Speed, de huidige nummer vier.

Competitiegenoot Van Nispen speelt tegen SEP. Het is zaak voor de Zilkers om weer eens te gaan winnen, iets wat in oktober voor het laatst lukte. De selectie van Van Nispen is derde klasse-waardig, al komt dat er bij lange na niet altijd uit. Een mooie taak voor de mannen van Stephan Spruijt om in 2014 beter voor de dag te komen.

Foto: Johanna Wever

POPULAIRE BERICHTEN