VVSB is de  tweede seizoenshelft goed begonnen met een overwinning op Be Quick 1887. Voor de Noordwijkerhouters is het nu zaak om de thuiswedstrijd tegen naaste concurrent UNA/Brinvast te winnen. Beide ploegen hebben evenveel wedstrijden gewonnen en gelijkgespeeld. Opvallend is echter dat UNA het doel van de tegenstander aanzienlijk makkelijker weet te vinden dan de paars-gelen. Zij scoorden immers als 40 maal, tegenover 26 doelpunten voor VVSB.

Voor beide ploegen is een overwinning noodzakelijk om koploper AFC in het zicht te houden. Een belangrijke pot dus voor de equipe van Wilfred van Leeuwen.

SJC liet vorige week drie belangrijke punten liggen bij Kocatepe en lijkt even pas op de plaats te moeten doen wat betreft de titelstrijd. Om toch in het spoor van koploper Magreb te blijven, is het voor de Noordwijkers zaak om laagvlieger PFC te verslaan. De heenwedstrijd werd 1-1. Hoewel de ranglijst anders doet vermoeden, dus geen gemakkelijke pot in het vooruitzicht voor de zwart- witten.

De eerste overwinning van 2014 laat voor sv Hillegom vooralsnog op zich wachten. In en tegen hoogvlieger Hoofddorp werd verloren. Nieuwe ronde, nieuwe kansen voor de mannen van trainer Naber, die de degens nu mogen kruisen met middenmoter dvc Buiksloot. In 2B is het overigens erg spannend onderin. De onderste drie ploegen, waaronder Hillegom, hebben alle dertien punten. De drie ploegen daarboven hebben 15 punten.

Foreholte won de eerste wedstrijd na de winterstop knap van het erg fysiek spelende Voorschoten’97.  De brigade van Zethof ontvangt medepromovendus ROAC’79, een ploeg die tot dusver verrast met een knappe zevende plaats. Van de laatste vijf wedstrijden tussen beide ploegen won ROAC er vier en speelde men eenmaal gelijk, een wedstrijd tegen een angstgegner dus.

In dezelfde competitie is buurman Teylingen de rode lantaarndrager. Om niet verder achterop te raken, moeten de mannen van scheidend coach Erwin van der Zee een overwinning boeken. Tegen Wilhelmus liggen er kansen. De Voorburgers draaien tot dusver ook geen goed seizoen en bivakkeren eveneens in het rechterrijtje.

FC Lisse speelt tegen de nummer dertien van 3A, Oliveo. In Lisse werd het eerder dit seizoen maar liefst 9-3 voor de mannen van trainer van der Voort. De geel-blauwen zullen dus naar alle waarschijnlijkheid een op eerherstel beluste tegenstander treffen.

Van Nispen begonde tweede seizoenshelft uitstekend met een 1-2 overwinning op naaste concurrent SEP. Nummer laatst DHL is de volgende tegenstander van de jonge ploeg uit De Zilk, dat bij een overwinning wellicht definitief kan aanhaken bij de middenmoot.

Tekst: Ramon Weyers

Archieffoto: Tino Stulen

POPULAIRE BERICHTEN