Een voorbeschouwing geplaatst op zaterdag over zondagteams waarvan enkelen op maandag in actie komen. Snap je het nog? En dat er dan ook nog één club op zaterdag al z’n wedstrijd speelt, maakt het er niet duidelijker op. Maar wij brengen orde in de chaos…

Zo komt de koploper van de Hoofdklasse, SJC, al op zaterdag in actie. De ploeg van Sjaak Polak stapt in de bus voor een lange reis naar Silvolde. Misschien wel dè concurrent van de Noordwijkers in de jacht op de titel in die competitie. Omdat de ploeg uit Gelderland drie wedstrijden minder heeft gespeeld, vertekend de stand een klein beetje.

Silvolde staat vijfde met twaalf punten achterstand. Wint Silvolde? Dan komt het op negen punten achterstand, met drie wedstrijden minder gespeeld. Dat staat dus gelijk aan evenveel verliespunten in de competitie. Eerder dit seizoen won SJC in een krankzinnig duel met 4-3 van Silvolde. De thuisploeg moet het zonder Rick Bouwmeister doen. De aanvaller die dit seizoen nog uitkwam voor FC Lisse, is geschorst.

In de Eerste Klasse neemt Hillegom het uit op tegen LSVV. Na het gelijkspel tegen Legmeervogels en het verlies van Assendelft tegen DEM is de laatste plaats over gestaan aan de Assendelfters. De thuisploeg uit Zuid-Scharwoude zit ook niet in z’n lekkerste vorm. Uit de laatste vijf duels werden zes punten gepakt. Eerder dit seizoen won Hillegom thuis van LSVV. Dat was de enige overwinning van Hillegom in de eerste seizoenshelft. Hillegom speelt overigens op maandag: Tweede Paasdag.

Tjeerd van der Zwaan in actie voor Foreholte in de thuiswedstrijd tegen RKDEO van vorig seizoen

Datzelfde geldt voor Teylingen. Dat thuis het Haagse HVV ontvangt. Daarmee ontvangt de ploeg van Marc van Wonderen een laagvlieger. Vorige week won Teylingen met 0-4 van hekkensluiter Alphen. Winnen de Sassenheimers maandag van HVV, dan heeft de ploeg zich praktisch veilig gespeeld. Het klinkt gek voor de nummer zes van de competitie. Dat zegt alles over de grote groep middenmoters van de Tweede Klasse.

Foreholte komt al op Eerste Paasdag in actie. ‘Gewoon’ op zondag. Dan ontvangt het thuis RKDEO. Een lastige tegenstander voor de Voorhouters. Op 1 november 2015 won het voor het laatst van de ploeg uit Nootdorp. En ook dit seizoen is RKDEO op papier de favoriet. RKDEO is de nummer drie van de competitie. Foreholte staat elfde.

Warmunda gaat ook op Eerste Paasdag voetballen. De ploeg van Alan Campfens speelt dan tegen de nummer laatst van de Derde Klasse, Bernardus. De ploeg uit Hazerswoude Rijndijk won vorige week voor het eerst in drie maanden. Bernardus won in Oegstgeest met 2-3 van ASC. Daarvoor won het voor het laatst op 3 december 2017. Eerder dit seizoen won Warmunda met 2-1 van Bernardus.

Van Nispen (zon.) speelt weer op Tweede Paasdag. Dan neemt de ploeg van René Ras het het thuis op DIOS. De geelhemden uit Nieuw Vennep wonnen maar één van hun laatste vijf wedstrijden. Dat gebeurde tegen Kickers ’69: 4-0. Eerder dit seizoen won DIOS wel van Van Nispen, dat toen nog de nummer laatst was van de competitie. Van Nispen (zon.) is met zeven punten uit de laatste vijf wedstrijden aan een betere reeks bezig.

Foto SJC: Johanna Wever
Foto Foreholte: Jeannette Kloet

Lees ook: ‘Voorbeschouwing zaterdag: wordt het nog spannend?’
REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 20 aug.
Oefenduels
Valken '680-1DEM 2
Teylingen 2-0Kagia
Van Nispen (zat.)2-1FC Lisse 2
Wo. 21 aug.
Oefenduels
ARC4-0Foreholte
Do. 22 aug.
Oefenduels
Hoofddorp5-1Hillegom
Za. 24 aug.
Scheveningen14.30Katwijk
Ter Leede14.30VVSB
Hoek14.30FC Lisse
Rijnsburgse Boys15.00De Treffers
Quick Boys15.30Noordwijk
Oefenduels
Noordwijk 210.30Van Nispen (zat.)
FC Rijnvogels11.30SJC
Valken '6812.00Excelsior Maassluis 2
Kagia14.30VVSB (zat.)
Teylingen15.00Ter Leede 2
Zo. 25 aug.
Oefenduels
Hillegom14.00ZSGOWMS
Van Nispen (zon.)14.00Onze Gazellen