VVSB is er dinsdagavond niet in geslaagd het hoofdtoernooi van de KNVB Beker te bereiken. De paarsgelen gingen ondanks een snelle voorsprong thuis onderuit tegen vierdedivisionist Quick ’20.

“Tegen dit soort achterlijke idiote fouten kunnen wij niet optrainen”, zei Wilfred van Leeuwen na afloop. Hij doelde daarmee op de wijze waarop Quick in de 41e minuut op gelijke hoogte was gekomen en vervolgens in de 55e minuut via opnieuw een treffer van Peter Ilia ook de leiding nam: 1-2. “Dit soort goals is niet te trainen, dat gaat gewoon niet.”

VVSB kende aanvankelijk nog een droomstart. Max Ossendrijver kopte in de zevende minuut fraai een corner vanaf links tegen de touwen: 1-0. Daar bleef het voor de thuisploeg uiteindelijk bij. Ook in de resterende 35 minuten na de 1-2 voor Quick wisten de Boekhorst-bewoners geen orde op zaken te stellen.

Daardoor blijft een 2016-scenario, toen VVSB onder Van Leeuwen doordrong tot de halve finale, deze editie hoe dan ook uit voor de derdedivisionist.