VVSB-verdediger Peter Verhoeve komt in januari niet in actie voor de Noordwijkerhouters. De verdediger kreeg in de met 3-1 verloren wedstrijd tegen Sparta Nijkerk op 7 december een rode kaart en moet nog vier wedstrijden uitzetten wegens een ‘vermeende elleboogstoot’.

De 27-jarige voetballer is schoorvoetend akkoord gegaan met de schorsing. ,,In de blessuretijd kregen wij een vrije trap die voor de goal werd geslingerd. Ik wilde mij losrukken, duwen van mijn tegenstander. Hierbij maakte ik een duwbeweging opzij. De scheidsrechter interpreteerde het als een elleboog, zonder dat hij heeft kunnen constateren of ik hem daadwerkelijk heb geraakt. Dit vermeldde de scheids in zijn statement dat ten grondslag lag aan de schorsing.”

,,De constatering van een elleboogstoot is onjuist, maar daar kunnen we nu weinig aan veranderen. Laat ik voorop stellen dat ik, gezien de stand, 3-1 achter en in de laatste minuut, de beweging niet had hoeven maken. Nu heb ik anderen de mogelijkheid gegeven om er gebruik van te maken.”

Verhoeve zou in de uitwedstrijd tegen VVOG van 15 februari z’n rentree weer kunnen maken voor de Noordwijkerhouters. De ploeg van Richard Plug verloor zaterdag overigens in eigen huis in de slotfase van Harkemase Boys (2-3).

Archieffoto: Tino Stulen

Beelden rode kaart Peter Verhoeve (Beelden: Omroep West)