,,Ik heb bij Noordwijk weinig tegenslag gehad. De eerste zou zijn als ik straks wegga en de club geen geen topklasser meer is”, aldus Robbert de Ruiter. De Woerdenaar verkeert in zijn laatste seizoen aan de Duinwetering in degradatienood. ,,Ik ben geen man van excuses, maar er is ons weinig bespaard gebleven. Wij hebben niet zo’n denderende begroting, als de helft daarvan dan ook nog niet eens speelt, ben ik supertrots op degenen die wel spelen. En ook op de positie waar we staan.”

De 46-jarige De Ruiter neemt een sabbatical om de tenniscarrière van zijn talentvolle dochter (13) intensiever te gaan volgen. ,,Ik ga ervan uit dat het voor een jaar is.” Volgens De Ruiter is Rijnsburgse Boys, waar hij speelde en jeugdtrainer was, niet zijn droomvereniging. ,,Of dat mijn ultieme club is, weet ik niet. De verhalen gaan al twintig jaar de ronde. Er is één keer sprake van geweest. Het werd of VVSB of Rijnsburgse Boys, zowel voor Ted Verdonkschot als voor mij. Ted is uiteindelijk bij RBB terechtgekomen en ik bij VVSB.”

De Ruiter in gesprek met Willem van Zuilen over hoogte- en dieptepunten, zijn voortijdige vertrek bij ARC, het mooie verblijf bij VVSB en zijn drang naar veeleisendheid. ,,Ik vond mezelf als voetballer nog net geen mentaal wrak. Daardoor besef ik nu wat nodig is om het maximale eruit te halen.”

Hele interview

 

Robbert over Rijnsburgse Boys

Robber over vijf jaar Noordwijk ups en downs

Robbert over de actuele situatie

Robbert over op vakantie gaan in de voorbereiding

Robbert over VVSB, ARC en zondagvoetbal

Robbert over zijn vertrek

POPULAIRE BERICHTEN