Alle voetbalingrediënten voor een lekkere voetbalmiddag waren zaterdagmiddag om halfdrie op Houtrust aanwezig. Twee hooggeplaatste teams, echt gras, de al jarenlange onderlinge rivaliteit tussen beide ploegen en een regenbuitje dat afgewisseld werd door een zonnetje. Gevoegd bij een arbiter die het duel tussen Scheveningen en koploper FC Lisse uitstekend aanvoelde en een in de slotfase verrassend scoreverloop was een bezoekje aan Houtrust dit keer zeker geen straf.

Dat lekkere voetbalmiddagje kwam er mede omdat Scheveningen zich ook na 0-1 onverzettelijk toonde en na de late gelijkmaker op zoek bleef gaan naar de volle buit. Waar veel ploegen in zo’n geval het rempedaal intrappen, gaf de Blok-brigade nog een beetje extra gas. De 2-1 in de voorlaatste minuut vormde dan ook een terechte beloning na een duel dat lange tijd in een remise leek te eindigen.

,,We hebben dit seizoen al vaker laten zien dat we het af kunnen maken, maar dat is vandaag helaas niet gelukt. Een aantal bepalende spelers bleef bij ons gewoonweg onder hun gebruikelijke niveau.”

Het kon daarmee deze middag alle kanten op. Tim Peters groeide uit tot de gevierde man. Met twee goals velde de aanvaller het vonnis over de nog ongeslagen koploper, die desondanks de ranglijst in de Derde Divisie blijft aanvoeren, maar IJsselmeervogels in de nek voelt hijgen, terwijl ook ASWH op de loer blijft liggen.

,,De punten hadden wij juist graag willen inpikken”, blikte Robbert de Ruiter na afloop terug. ,,Misschien was de 0-1 voor ons achteraf wel funest. Scheveningen gooide er nog een schepje bovenop en door twee afvallende ballen gaan we het schip in. Niet alert genoeg gewoon. Vooraf weet je dat het met de duels tegen onze achtervolgers Scheveningen, IJsselmeervogels en ASWH in het verschiet een keer kan gebeuren, maar al in de eerste van deze drie wedstrijden onderuit gaan, doet zeer. We hebben dit seizoen al vaker laten zien dat we het af kunnen maken, maar dat is vandaag helaas niet gelukt. Een aantal bepalende spelers bleef bij ons gewoonweg onder hun gebruikelijke niveau.”

dsc_0070                                                      FC Lisse viert de openingstreffer van Koen Fokkema

Die analyse deed recht aan wat er zich afspeelde op Houtrust. Voor de pauze zochten beide ploegen zoveel mogelijk de aanval zonder daarbij echt grote mogelijkheden te creëren. FC Lisse was via de verder onzichtbare Steven Olsthoorn nog het dichtst bij een treffer. Uit de draai vond de spits goalie Sven Wolfsheimer echter op zijn pad. De Ruiter: ,,Ons positiespel was goed en ik vond ons de betere.” Die mening stond lijnrecht tegenover die van collega John Blok die vond dat zijn ploeg in de eerste helft net iets meer had gebracht. ,,Alleen in de eindfase speelden we het telkens niet goed uit, terwijl we in de opbouw te vaak te slordig waren.”

Het inbrengen van Sandro Calabro voor de niet geheel fitte Marvin Nieuwlaat zorgde er mede voor dat de thuisploeg FC Lisse direct na de pauze compleet vastzette. De invaller had al binnen de minuut de 1-0 op zijn schoen toen goalie Brian van der Werff na een vrije trap most lossen. Meer dan een hoekschop restte er niet na dat hachelijke moment. FC Lisse ontsnapte vier corners later opnieuw toen Ricardo Samoender uit een vrije trap de vingertoppen van Van der Werff en de lat op zijn weg vond. ,,Na een uur pakten we het weer een beetje op”, aldus De Ruiter.

Beloning
De voorsprong was het gevolg van een knap uitgespeelde FC Lisse-aanval. Thierry Monteny bediende na een fraaie actie vanaf de achterlijn Koen Fokkema met een lage voorzet op maat. Van dichtbij toonde de linkerspits zich tussen twee verdedigers haantje de voorste (0-1). Met nog twintig minuten op de klok lag de koploper daarmee op koers. Scheveningen wilde echter van geen ophouden weten en kwam binnen negen minuten langszij. Weifelend ingrijpen bij de geelblauwen en goed doorzetten van Tim Peters betekende de verdiende gelijkmaker. ,,Daar wenste de ploeg geen genoegen te nemen. Zo wil ik het ook zien’’, stelde een tevreden Blok vast. ,,Daar zijn we uiteindelijk voor beloond”.

De winnende treffer kwam opnieuw van de voet van doelpuntenmaker Peters. Uit een vrije trap vanaf de middenlijn slingerde Samoender het leer in de Lisse-zestien. Stoorzender Calabro voorkwam dat de FC Lisse-defensie voor opruiming kon zorgen waarna Peters de afvallende bal achter de kansloze Van der Werff joeg (2-1). Met het Scheveningse gedeelte van het publiek nog op de banken floot de uitstekend leidende arbiter Brito Roque niet veel later af en was FC Lisse behalve de eerste nederlaag ook een flinke deceptie rijker.

Scheveningen – FC Lisse 2-1 (0-0). 70. Fokkema 0-1, 79. Peters 1-1, 89. Peters 2-1

FC Lisse: Van der Werff, Buijs, Van Boxel, Zoontjes, De Goede, Rauws, Van Eeuwijk, Monteny (88. Van Tol), Vermeulen, Olsthoorn (77. Valk), Fokkema

Foto boven: Orange Pictures

Foto onder: Hubert Habers

POPULAIRE BERICHTEN