"banner

Aziz Talat is misschien wel de meest opmerkelijke aanwinst van SV Hillegom tot op heden. Voor de buitenwereld is hij een onbekende speler die overkomt van het tweede elftal van FC Lisse, maar binnen Hillegom is bekend wat Talat kan toevoegen. Zo’n vijf jaar geleden vloog hij uit naar Ter Specke om door te breken op het hoogste niveau. Een debuut in de equipe van Robbert de Ruiter zat er niet in voor de aanvaller annex middenvelder. Daarom doet hij wat stapjes terug om er uiteindelijk weer een paar vooruit te maken. 

Talat kunnen we het beste omschrijven als ambitieus. Zijn overstap naar De Zanderij noemt hij een tussenstap. Een paar seizoenen rijpen bij zijn oude club om vervolgens door te groeien naar het hoogste amateurniveau. Bij de blauw-witten wil de creatieve speler dezelfde route bewandelen als jongens zoals Nick van Staveren, Maurice van der Neut en Jeroen Dedel.

Geen vertrouwen
De speler van FC Lisse is geen onbekende bij de eersteklasser. De middenvelder doorliep jeugd van de club tot aan de B-junioren alvorens hij de overstap maakte naar FC Lisse. Ook op Ter Specke ging het hem voor de wind. Hij doorliep alle selectie-elftallen en mocht afgelopen zomer de overstap maken naar het tweede elftal van de club. Na een hele goede start, gooide een blessure roet in heten.

,,Ik moet dan concurreren met jongens zoals Lars Rauws, Mo Adouch, Rik Vermeulen en ga zo maar door. Dat zijn allemaal goede spelers.”

,,Ik raakte geblesseerd aan mijn schouder en na mijn herstel ging het vrij moeizaam”, begint Talat. ,,De eerste zes maanden van het seizoen speelde ik bijna alles en bleef ik ook vaak genoeg negentig minuten staan. De laatste weken ging het wat moeizamer en daardoor kreeg ik er geen vertrouwen meer in om een kans te krijgen bij Lisse 1.”

Concurreren met Rauws 
Wegens een gebrek aan perspectief vertrekt de linkspoot dus op Ter Specke. Dat mag enigszins gek genoemd worden, aangezien Lisse bij uitstek de club uit de Bollenstreek is die de eigen jeugd een kans geeft. ,,Je ziet jongens om je heen wel de kans krijgen. Jongens zoals Bas Gozeling, Bryan Illiohan en Ayrton Dol. Dat is natuurlijk hartstikke leuk voor hen, maar mijn perspectief zag er iets minder uit.”

In zijn laatste jaren in de jeugd werd Talat namelijk omgeturnd van buitenspeler tot middenvelder. Zijn oude trainer John Cuvelier zette hem altijd op de flanken, maar probeerde hem één keer op het middenveld uit. Dat experiment beviel. ,,Ik ben een technisch vaardige speler, die veel in de bal komt. Ik wil graag de bal hebben en daarom voel ik me prettiger op het middenveld.”

Zijn nieuwe positie zorgde er alleen ook voor dat een vertrek bij de derdedivisionist beter voor hem was. Speelminuten in het vlaggenschip van de club lijkt voor de jongeling bijna onmogelijk. ,,Ik moet dan concurreren met jongens zoals Lars Rauws, Mo Adouch, Rik Vermeulen en ga zo maar door. Dat zijn allemaal goede spelers. Ik achtte de kans niet groot om hen uit de basis te spelen.”

Doorbreken, spelen en ontwikkelen
Op het moment van twijfel klopte er een oude bekende aan bij de middenvelder. Zijn oude club Hillegom stond op de stoep met de vraag of hij bij de eersteklasser wilde voetballen. In tegenstelling tot FC Lisse kon Hillegom wel perspectief bieden en dus ging hij op de aanbieding in. ,,Ik heb de ambitie om op het allerhoogste niveau te spelen. Ik moet eerst minuten maken en die kans krijg ik bij Hillegom.”

,,Ik ken een aantal jongens al goed. Met Joris van Dongen en Dinant Chandie Shaw heb ik bijvoorbeeld in de jeugd gespeeld. Mike van Veen is goede bekende van me en vroeg al eens of ik naar Hillegom wilde komen. Jeroen Dedel is een oude buurjongen, dus ik ken nog genoeg mensen bij de club.”

Op De Zanderij gaat Talat voor drie dingen: doorbreken, spelen en ontwikkelen. ,,Dit is voor mij de beste keuze, omdat ik dan iets meer zekerheid heb. Ik ga voor m’n kans en probeer voor volgend seizoen een plek op het middenveld te veroveren.”

Foto: Wessel Gozeling

Lees ook:Mouchih: stille kracht met enorme mentaliteit

POPULAIRE BERICHTEN