Quick Boys heeft zaterdag tegen Achilles’29 een makkelijke middag beleefd. In een duel, wat vooral gezien werd als aanloop naar de kraker van volgende week tegen Noordwijk, had de ploeg van Erik Assink geen kind aan de ploeg uit Groesbeek. Het werd 6-0. De enige tegenstander voor de Katwijkers, was de ploeg zelf. Het team van Arno Arts werd af en toe kinderlijk eenvoudig gepasseerd en kwam bedroevend zwak voor de dag.

Nadat Noordwijk op 1-0 achterstand was gekomen waren de supporters van Quick Boys vooral geïnteresseerd in de mede titelkandidaat. De blik van de aanhang hoefde amper niet op het veld gericht te zijn, want de ploeg van Assink sneed door de achterhoede van de Groesbekers heen. Op het moment van de 1-0-achterstand van Noordwijk stond de ploeg uit Katwijk namelijk al met 2-0 voor door goals van Kaj Tejan en Ivailo Staal en leek het een zorgeloze middag te worden.

Dat werd het uiteindelijk ook op Sportpark Nieuw-Zuid. Met een 6-0 overwinning bewees Quick Boys zichzelf een goede dienst. Het werkte aan het doelsaldo ten opzichte van koploper Noordwijk. Maar tegelijkertijd had de score nog vele malen groter kunnen uitvallen als de thuisploeg wat scherper in de afronding was geweest.

„In de rust stonden we met 3-0 voor, maar het had eigenlijk al 6-0 moeten staan. Als wij de dubbele cijfers hadden gehaald, dan was het niet gek geweest vandaag. Dat is misschien het enige wat je ons kan verwijten’’, vond Ricardo Kuyvenhoven, de doelpuntenmaker van de 3-0 en de 4-0.

,,Met zo’n zwakke tegenstander moet je ervoor zorgen dat je niet wordt lamgelegd door nonchalance.”

Quick Boys begon uiterst fel aan de wedstrijd. Met elf man op de helft van de tegenstander, werden de bezoekers gelijk onder druk gezet. Al in de zevende minuut werd Jesse van Nieuwkerk onderuit gehaald in het strafschopgebied. Tejan benutte de penalty feilloos. Kort daarna was het Staal met een kopbal uit een hoekschop van Tejan die voor de 2-0 zorgde. Door een volley van Kuyvenhoven stond het bij rust al 3-0.

Daarna leek de gemakzucht weer van de ploeg van Assink af te druipen. In de wedstrijd tegen Eemdijk zorgde dat uiteindelijk voor drie tegentreffers, maar ditmaal waren de Katwijkers een stuk scherper. Middenvelder Raymond Baten stelde dat de voetballers op Nieuw-Zuid van die wedstrijd tegen Eemdijk hebben geleerd.

„Aan de hoeveelheid kansen die we hebben gecreëerd kon je al zien dat we scherp waren. Het ontbrak ons alleen aan een goede afronding. Met zo’n zwakke tegenstander moet je ervoor zorgen dat je niet lamgelegd wordt door nonchalance. Gelukkig was dat niet het geval in deze wedstrijd.’’

„Met deze wedstrijd op zak kunnen we met alle vertrouwen richting het duel met Noordwijk gaan.”

Dat kwam mede door het onthutsend zwakke Achilles’29. De bezoekers konden soms nog geen drie ballen naar elkaar toe passen. Daardoor kon Quick Boys in de tweede helft gemakkelijk uitlopen naar 6-0 door treffers van nogmaals Kuyvenhoven, Bert Steltenpool en aanvoerder Jeffrey Ket.

Noordwijk
Dat de wedstrijd tegen Noordwijk eraan zat te komen straalde ook van de thuisploeg af in de loop van de tweede helft. Met minimale krachtsinspanning werd de wedstrijd uitgespeeld. De uitslag gaf volgens Baten een lekker gevoel richting de kraker van volgende week tussen de nummers één en twee van de ranglijst .

„Met deze wedstrijd op zak kunnen we met alle vertrouwen richting het duel met Noordwijk gaan. Iedereen wist dat die wedstrijd eraan zat te komen, maar we moesten eerst maar eens van Achilles’29 winnen. Dat hebben we gedaan. We zijn klaar voor zaterdag.’’ De ploeg van Assink kan daarin wel op meer tegenstand verwachten dan zaterdag het geval was.

Quick Boys – Achilles’29 6-0 (3-0) 13. Tejan (strafschop) 1-0, 18. Staal 2-0, 29. Kuyvenhoven 3-0, 47. Kuyvenhoven 4-0, 71. Steltenpool 5-0, 88. Ket 6-0.

Quick Boys: Van der Helm, Bosman, Staal, Ket, Ravensbergen, Bloemendaal, Kuyvenhoven (58. Sahin), Baten, Van Nieuwkerk (58. Steltenpool), Kaars (76. Van Hofwegen), Tejan

Tekst: Roy van der Meij