Met z’n shirt over z’n hoofd getrokken verliet Voorhouter en Quick Boys-middenvelder Tim Bloemendaal balend het veld na een uur spelen tussen VVSB en zijn club. Enkele minuten daarvoor lag hij ter hoogte van de cornervlag van VVSB met een pijn vertrokken gezicht. Bij het opstaan voelde hij het pas echt, die hamstring. Een ferme steek door de onwillige spier.

Hinkend kwam de 20-jarige voetballer na afloop vanuit de Katwijkse kleedkamer naar buiten. De eerste behandelingen van de fysiotherapeut had hij al achter de rug. Na er een krachtterm uit te hebben gegooid, schoten z’n gedachten na een half uurtje eerder, toen hij nog vol met pijn op het Noordwijkerhoutse grasveld lag.

,,Ik voelde het direct. Het is niet zo dat ik een bepaalde knak voelde. Maar toen ik ging staan, merkte ik direct steken in mijn hamstring. Op het moment dat ik geblesseerd raakte, hadden we in het veld allemaal de gedachten dat we die 1-2 zouden gaan maken. We waren echt beter. En met die hamstringblessure, schoten mijn gedachten gelijk door naar zaterdag…”

Massages
Dat de Voorhouter op die dag aan de aftrap staat van de finale van de play-offs op Nieuw Zuid, lijkt een utopie. ,,Ik ga er echt alles aan doen om er toch bij te zijn. Ik heb twee dagen om te herstellen. Plus zaterdag nog wat extra uurtjes, omdat we om 17:00 uur beginnen. We gaan het donderdagavond op de club bekijken. Ik hoop dat ik er zelf wat aan kan doen; massages, rekken, veel drinken. Nog één wedstrijd, daar moet ik bij zijn.”

,,Hoe pijnlijk het ook is, maar dan moet je eerlijk naar jezelf zijn en naar het team toe.”

Als Bloemendaal zich ‘tachtig procent’ voelt, zal hij het duel noodgedwongen moeten laten schieten. ,,Als ik niet honderd procent fit ben, ga ik die wedstrijd niet spelen. Dan benadeel ik alleen maar m’n eigen team als ik het wel doe. Hoe pijnlijk het ook is, maar dan moet je eerlijk naar jezelf zijn en naar het team toe. Maar als ik erbij ben, dan ben ik er ook goed bij en gaan we VVSB pakken.”

Wendbaar
Tot aan z’n blessure was Bloemendaal een belangrijke pion het aanvalsspel van de Katwijkers tegen VVSB. Met zijn diepgang en die van Raymond Baten, kwam Quick Boys regelmatig gevaarlijk voor de Noordwijkerhoutse goal. Echt doordrukken lukte niet, waardoor optisch gezien de Katwijkers beter waren, maar de 1-1 geen hele gekke einduitslag was.

,,Als team zijn we toch op de goede weg, alleen nu zaterdag nog. We wilden hun rechtsback, Richelo Fecunda uit de tent lokken. Wegtrekken vanuit zijn positie, omdat die jongen sowieso al veel diepgang heeft. Daar ligt z’n sterkste punt. Tomas Arroyo is iets minder wendbaar dan onze linksbuiten Cem Sahin. Die wilde we in de één tegen één zetten. Als er daarachter ruimtes kwamen, konden wij er mooi induiken.”

,,Dat zag je misschien in de eerste helft, toen ik een diepe bal kreeg van Joey Ravensbergen, maar mijn aanname niet goed genoeg was. Anders had ik één-op-één gestaan met hun doelman. Achterin is VVSB wat zwakker, daar wilden we van profiteren en hebben we te weinig gedaan.”

,,Vorig jaar ging ik liever de strijd aan op de backpositie als jonge jongen.”

De diepgang die Bloemendaal als rechtsback al had, liet hij ook op het middenveld zien. Vol vertrouwen met de blik naar voren. Het is ook een positie waarop de Voorhouter zich eigenlijk nog wel lekkerder voelt dan als vleugelverdediger. ,,Dit is eigenlijk mijn plek. Er is veel concurrentie op het middenveld geweest bij Quick Boys en die is er eigenlijk nog steeds. Vorig jaar ging ik liever de strijd aan op de backpositie als jonge jongen die net kwam kijken. Maar ik heb nu aangegeven dat het middenveld mij beter ligt. Daar moet ik nu voor vechten en dat heb ik gedaan, want nu sta ik er in.”

Niet klagen
Tegen VVSB ging ‘het aardig’ vond de Voorhouter. ,,Natuurlijk kunnen er altijd nog dingen beter. Ik had korter kunnen dekken of meer betrokken kunnen worden bij het veldspel. Maar ik mag niet klagen. Ik had diepgang en ik veroverde ballen. Het voetbal was vrij aardig.”

De toon van het verhaal van Bloemendaal is in ieder geval positief. Over de kwetsuur van zijn blessure is het misschien ijdele hoop, maar de manier waarop Quick Boys in Noordwijkerhout voor de dag kwam, doet Bloemendaal optimistisch stemmen over de kansen van aankomende zaterdag. ,,We gaan ze gewoon opvreten.”

Foto: Orange Pictures

Lees ook: ‘De waarheid ligt op Nieuw Zuid’


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Di. 12 nov.
Districtsbeker
SJC2-4SVC '08
Oefenwedstrijd
Katwijk6-4FC Lisse
Warmunda 3-0Ter Leede 2
Do. 14 nov.
Oefenwedstrijd
Ter Leede2-2SJC
Za. 16 nov.
Noordwijk2-0HHC Hardenberg
FC Lisse4-2SteDoCo
Sporting Leiden3-3VVSB (zat.)
ASWH0-1Quick Boys
Warmunda4-7Hazerswoude Boys
Katwijk2-0De Treffers
Koninklijke HFC2-1Rijnsburgse Boys
VVSB0-2GOES
Districtsbeker
FC Rijnvogels4-1Roda '76
Brielle1-0Kagia
Zo. 17 nov.
ASC2-2Foreholte
Van Nispen (zon.)2-2Spaarnwoude